Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival knjige „Svi smo mi čitaoci“ do 28. aprila

Festival knjige „Svi smo mi čitaoci“ do 28. aprila

Na platou između Hrama Svetog Save i Narodne biblioteke Srbije, do 28. aprila biće otvoren festival knjige „Svi smo mi čitaoci“.

Tokom trajanja festivala, koji se u sklopu kampanje za obeležavanje Svetskog dana knjige i autorskog prava održava od 19. do 28. aprila, 19 izlagača će ponuditi svoja izdanja, a na bini postavljenoj u parku ispred Hrama će biti organizovan bogat prateći program.

Izlagači na festivalu su Laguna, Vulkan, Evro Đunti, Kreativni centar, Čarobna knjiga, Dereta, Klet, Partenon, Pčelica, JRJ, Kairos, Sezam buk, Mali princ, Glosarijum, Dobra knjiga, Otvorena knjiga, Beoknjiga, Knjiga komerc i Novosti.

U subotu će u okviru celodnevnog programa na otvorenoj bini od 10.00 do 17.00 biti održana predstavica za decu u izvođenju Predraga Vukovića Peđolina pod nazivom „Smehotresni kalambur“ i biće predstavljene dečje knjige različitih izdavača. Istog dana u 18.00 će biti održan program za decu „U carstvu boja“ i kreativno crtanje sa Anom Grigorjev, ilustratorkom knjiga Zlatni ključić, Konjić Grbonjić i Vesele porodice, u organizaciji izdavačke kuće Evro Đunti.

U nedelju će u okviru celodnevnog programa od 14.00 biti održan program za decu Maša i Raša i predstavljanje interaktivnog obrazovnog portala u organizaciji izdavačke kuće Klet, a od 16.00 gost festivala će biti Branko Miloradović, autor romana „Klovn“, u organizaciji izdavačke kuće Evro Đunti. U 12.00 pisci Lara Đorđević, Svetlana Vujčić, Sreten Petković, Aleksandar Živković i Vladislav Radak razgovaraće o stvaralačkoj inspiraciji. Debatu organizuje izdavačka kuća Dobra knjiga, a vodiće je Goran Milenković.

U ponedeljak i utorak od 16.00 će se održavati program i animacija za decu Potraga za knjigom, u organizaciji izdavačke kuće Propolis buks koju će voditi Igor Stanković, a od 17.00 Čarobne maštarije – kreativno crtanje, kreativna radionica za decu u organizaciji izdavačke kuće Čarobna knjiga u kojoj će učestvovati Vladimir Pantić (ponedeljak) i Vladimir Kuriljev (utorak). U ponedeljak od 18.00 gost festivala će biti Luka Mičeta u organizaciji izdavačke kuće Laguna. (danubeogradu.rs)