Naslovna » Izlasci » Sport » Fontana sportsko leto 2013 od 7. do 23. juna

Fontana sportsko leto 2013 od 7. do 23. juna

Tradicionalna beogradska manifestacija Fontana sportsko leto biće održana 19. put od 7. do 23. juna u organizaciji Kluba malog fudbala „Fontana Beograd“.

I ove godine svi posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnom sportsko-rekreativnom i kulturno-umetničkom programu u samom srcu Novog Beograda. Očekuju se takmičenja u više sportskih disiplina a sve pod sloganom „Igraj fer-plej“ u bloku 1, na sportskim terenima Mesne zajednice „Fontana“. Generalni pokrovitelj su Gradska opština Novi Beograd i Grad Beograd.

Sportovi uključeni u program su mali fudbal, odbojka, tekvondo, stoni tenis, kendo, aikido, šah, atletika i ostalo. Program će se odvijati svakodnevno, radnim danima od 17.00 do 23.00 i vikendom od 10.00 do 23.00. U okviru manifestacije biće organizovan najpoznatiji i najveći beogradski turnir u malom fudbalu, 18. Fontana kup za seniore koji će i ove godine okupiti 32 najbolje ekipe iz cele Srbije, kao i 15. Memorijalni turnir „Petar Radošević – Šraf” za juniore, koji su ove godine podeljeni u 5 kategorija: 96-97, 98-99, 00-01, 02-03, 04-05.

Za najbolje plasirane ekipe, u svim kategorijama i takmičenjima, obezbeđeni su pehari i medalje, a za najbolje pojedince u kategoriji najigrač, najgolman, najstrelac obezbeđene su plakete. Najbolji će dobiti i vredne nagrade. Prelazni pehar „Boginja Fontane” za najbolju ekipu malog fudbala, zasigurno je jedan od najboljih i najkvalitetnije izrađenih pehara u celom regionu, delo je našeg poznatog vajara Ljubiše Mančića.

Fontana sportsko leto donosi i 1. Mini svetski kup ambasada u Srbiji. Na turniru u malom fudbalu okupiće se više ambasada – Slovačke, Japana, Rumunije, Norveške, Italije, Španije i druge. Ove godine se održava i drugi po redu, Festival odbojke „Ulična odbojka Fontana“, turnir u odbojci 4 na 4 za decu i omladinu.

Biće održani i turniri u tekvondu, kendu, aikidu, stonom tenisu, šahu. Zabavni program činiće radionice za decu i mlade, nastupi kulturno-umetničkih društava, promocija plesa kapuera, izložbe slika i drugo.

Prijave takmičara vrše se mailom (fontanaklub@yahoo.com) ili telefonom 066/6815-906. (danubeogradu.rs)