Naslovna » Izlasci » Izložbe » Humanitarna izložba „Moj voljeni Beograd“
Moj voljeni Beograd (foto: Vladimir Vasić)
Moj voljeni Beograd (foto: Vladimir Vasić)

Humanitarna izložba „Moj voljeni Beograd“

U Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40) od 2. do 12. aprila od 10.00 do 19.00 biće otvorena humanitarno-prodajna izložba „Moj voljeni Beograd“.
Ulaz je besplatan.

Humanitarna izložba fotografija „Moj voljeni Beograd“ Vladimira Vasića rezultat je dugogodišnjeg rada i ljubavi autora prema fotografiji kao mediju izražavanja i njegovih impresija o reprezentativnim arhitektonskim zdanjima i gradskim oazama. Cilj organizovanja izložbe je da se pomogne deci sa smetnjama u razvoju, da se prodajom radova prikupe sredstva za njihovu rehabilitaciju i edukaciju.

Istorijski i urbani simboli Beograda koji su u fokusu fotografija, Beogradska tvrđava, Ušće, Avalski toranj, Gardoš, Dvorovi, Republička skupština i drugi, u simbiozi sa umetničkom vizijom i najsavremenijom fotografskom opremom predstavljaju dela jedinstvena po koloritu, bogatstvu detalja izražene plastičnosti, osećaju prostornosti i svetlosne dinamike. Autorova želja bila je da prezentuje najlepše delove starog i novog Beograda ističući urbani kontinuitet grada – njegovo nastajanje i njegovo dalje postojanje.

Fotografije su rađene u digitalnoj štampi na foto platnu (canvas). Specifičan likovni izraz blizak hiperrealizmu u slikarstvu postignut je pomoću najsavremenije opreme (Mamiya sa digitalnim leđima Phase One od 39 Mpx, Mamiya ZD od 22 Mpx i Nikon D3). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Nada Mandić