Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Jarboli u Božidarcu, 19. aprila

Jarboli u Božidarcu, 19. aprila

VIS Jarboli u okviru prolećne „Neophodne turneje“ održaće koncert u petak, 19. aprila od 21.00, u Božidarcu (Radoslava Grujića 3), gde će im predgrupa biti dvojac Ti.

„Koncerti Jarbola su uvek uzbudljivo, živo, neurotično, glasno i neposredno rokenrol iskustvo. To se, pretpostavljam očekuje od svakog našeg koncerta“, kaže gitarista i pevač Boris Mladenović.

Za „Neophodnu turneju“, Jarboli su dodatno proširili kolekciju pesama, vrativši se nekim veoma starim pesmama u novim aranžmanima što će, po rečima Mladenovića, biti „za stare ljubitelje Jarbola mali vremeplov, za mlađe naraštaje nešto možda potpuno novo.“

Božidarac je važno mesto u životu grupe Jarboli, jer je veći deo njihovog prvog izdanja, samizdat kasete „Čizmanoga“ snimljen ovde na koncertnom dočeku Nove 1996. godine, a par meseci kasnije na istom mestu beogradski bend je napravio prvi veći samostalni koncert.

„Danas je Božidarac zahvaljujući projektu ‘Vračar Rocks’ ponovo postao aktuelan kao koncertni prostor što je uz naše lične sentimente više nego dovoljan razlog da posle 17 godina ponovo zasviramo tu. Za ovu priliku ćemo doneti odgovarajući razglas i bogatiju rasvetu da sve bude tip-top“, kaže Mladenović.

Ulaznica za koncert Jarbola u Božidarcu, koji se održava u okviru serijala „Vračar Rocks“, u pretprodaji je 500 dinara, i može se naći u Felix Shop-u (TC Sremska) i Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska). Na ulazu cena karte biće 700 dinara.

U okviru „Neophodne turneje“ Jarboli sviraju 6. aprila u Gornjem Milanovcu (pivnica „Hollywood“), 12. aprila u Nišu (klub „Feedback“), 13. aprila u Domu omladine Kragujevca, a posle beogradskog nastupa i 26. aprila u Subotici (klub „Mladost“), 27. aprila u Novom Sadu (CK 13) i 4. maja u KC Ruma. (danubeogradu.rs)