Naslovna » Izlasci » Film » „Ljubav je sve“ od 18. aprila u bioskopima
Ljubav je sve

„Ljubav je sve“ od 18. aprila u bioskopima

Romantična komedija Suzan Bir „Ljubav je sve“ (Love Is All You Need) sa Pirsom Brosnanom i Trihom Durholm u glavnim ulogama, 18. aprila stiže na redovan bioskopski repertoar.

Englez Filip živi u Danskoj, sredovečni je udovac i otuđen otac. Frizerku Ida oporavlja se od hemoterapije i saznaje da je muž ostavlja zbog mnogo mlađe žene. Njihove sudbine će se ukrstiti kada krenu u Italiju na venčanje njegovog sina Patrika i njene ćerke Astrid.

Sa toplinom, ljubavlju i poverenjem Suzan Bir gradi ovaj koktel ljubavi, gubitka, apsurda i humora u priči koja će samo najtvrđa srca ostaviti netaknutim.

„Ljubav je sve“ je prva romantična komedija Suzan Bir od 1999. godine kada je oborila rekorde na bioskopskim blagajnama u Danskoj sa filmom „The One and Only“. Od tada, ona postaje međunarodno priznata autorka snažnih darma koje se bave moralnim dilemama, od ostvarenja „Open Hearts“, zatim „Brothers“, „After the Wedding“, „Things We Lost in the Fire do In a Better World“ iz 2011. za koji osvaja Oskara za najbolji strani film.

„Želela sam da napravim film o ranjivim ljudima, o stvarima u životu radije potiskujemo, ali sa dosta optimizma. U glavnim likovima pronalazimo ranjive ljude i odvodimo ih u jedno od najromantičnijih mesta na svetu koje se može zamisliti. Koristili smo romantiku i humor ne ublažavajući njihove teškoće. Na taj način smo mogli da ih portretišemo u svoj sreći i nesreći, sa preciznošću i nežnošću kakve zaslužuju“, kaže Suzan Bir.

„Ljubav je sve“ premijerno je prikazan na 41. Međunarodnom filmskom festivalu. (danubeogradu.rs)