Naslovna » BG svaštara » Marčelo u akciji za „Liceulice“

Marčelo u akciji za „Liceulice“

U toku je akcija „osvajanja“ grada magazina „Liceulice“, sa ciljem da se omogući vernim i novim čitaocima da na što više različitih mesta u gradu pronađu svoj primerak.

U prvoj od planiranih akcija pridružio se i poznati beogradski reper Marčelo. Zajedno sa prodavcima uličnih novina, on će u četvrtak, 4. aprila od 16.30 do 17.30, pozivati sugrađane da podrže ovaj program, koji već dve godine nastoji da omogući najugroženijim članovima društva bolje uslove života.

Na platou ispred Tehničkih fakulteta, u Bulevaru kralja Aleksandra, Marčelo će u jednosatnom druženju sa prodavcima i čitaocima potpisivati i svoju knjigu, koju će svaki deseti kupac magazina „Liceulice“ dobiti na poklon.

Učešćem u ovakvim akcijama poznati pokazuju da im je stalo do mnogih nepoznatih i ugroženih, do pravednijeg i boljeg društva za sve.

Magazin „Liceulice“ redovno izlazi već dve godine. Do sada je objavljeno 15 brojeva. Može se naći na ulicama i javnim mestima u tri grada u Srbiji, gde se distribuira kroz posebno organizovanu mrežu uličnih prodavaca, koju čine pripadnici ugroženih, marginalizovanih grupa. Polovina prihoda od svakog primerka zarada je prodavaca, dok se druga polovina (kao i ostala prikupljena sredstva) koristi za produkciju novih brojeva magazina i dalji razvoj projekta. (danubeogradu.rs)