Naslovna » Izlasci » Sport » Memorijal „Čika Duško Jovanović“ od 26. do 28. aprila

Memorijal „Čika Duško Jovanović“ od 26. do 28. aprila

Od 26. do 28. aprila biće održan 32. Memorijal „Čika Duško Jovanović“ – otvoreno međunarodno trodnevno orijentiring takmičenje pod nazivom „Metropole Jugoistočne Evrope“.

Organizatori iz Planinarskog kluba „Pobeda“ očekuju da će na takmičenju učestvovati oko 300 takmičara svih uzrasnih kategorija, najvećim delom iz Srbije, a biće i orijentiraca iz Sofije, Bukurešta, Skoplja i drugih gradova. Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Orijentiring saveza Srbije i Beograda.

Prvog dana takmičenja na Ušću će se u 20.00 održati promotivno noćno orijentiring takmičenje. Takmičarski centar biće preko puta „Ušće“ SC. Biće izazov videti takmičare koji će sa lampama protrčavati kroz ovaj gradski teren u potrazi za kontrolnim tačkama.

Drugi i treći dan takmičenja održaće se na terenima Čovke u blizini Lazarevca. Trka za svetsku rang-listu i Prvenstvo Srbije na srednjim distancama održaće se drugog dana. Svečano otvaranje je u 11.00, a prvi start u 11.30. Treći dan biće bodovanje za Prvenstvo Beograda na dugim distancama i Prvenstvo Srbije u kombinaciji. Prvi start je u 10.00. Ukupni rezultati drugog i trećeg dana takmičenja računaće se za 32. Memorijal „Čika Duško Jovanović“. Osvajači prva tri mesta u svim kategorijama, muškim i ženskim, biće nagrađeni diplomama i medaljama.

Orijentiring je sport za sve uzraste na otvorenom prostoru. Zadatak takmičara je da na terenu uz pomoć karte i kompasa, određenim redom, pronađe niz zadatih kontrolnih tačaka. (Beoinfo)