Naslovna » BG svaštara » Beograd 2020 » Nansi i Lublin za „Beograd 2020“

Nansi i Lublin za „Beograd 2020“

Svega nekoliko dana po usvajanju odluke Evropskog parlamenta, kojom je zvanično podržan projekat „Beograd 2020“ kojim se grad Beograd kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020.godine, kao jedina tačka u oblasti kulture, u Beogradu su svoju podršku ovim naporima dali francuski grad Nansi i poljski grad Lublin.

Ova poseta dveju zvaničnih delegacija ima za cilj potpisivanje protokola o saradnji sa opštinom Stari grad kao i uspostavljanje saradnje sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture, Turističkom organizacijom i Arhitektonskim fakultetom u Beogradu. Delegacije dva grada predvodili su gradonačelnici Anri Rosino, Krištof Žuk a u ime domaćina, predsednik opštine Stari grad, Dejan Kovačević.

Projektom kandidature za Evropsku prestonicu kulture, Beograd je formirao jednu od najvećih evropskih kulturnih mreža uspostavljenih sa 17 evropskih gradova. Pored podrške projektu „Beograd 2020“, ova mreža će imati presudnu ulogu u razvoju interetničkog i intereligijskog dijaloga kao i multikulturalnog razumevanja. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.