Naslovna » Izlasci » Film » „Obećana zemlja“ u bioskopima od 4. aprila
Obećana zemlja

„Obećana zemlja“ u bioskopima od 4. aprila

Film Gasa van Santa „Obećana zemlja“ (Promised Land), sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi, posle premijere na 41. FEST-u, od četvrtka, 4. aprila prikazivaće se u bioskopu Kolosej Multiplex.

Met Dejmon tumači lik Stiva Batlera, vrhunskog prodavca koji je sa svojom saradnicom Sju Tomanson (Frensis Mekdormand) poslat u ruralni gradić sa zadatkom da zaključi ugovor, ključan u ekspanziji njihove kompanije.

U mestu koje je pretrpelo težak udarac posle ekonomske recesije, oni smatraju da će građani rado prihvatiti ponudu i njihovoj korporaciji dati pravo da na njihovoj zemlji traže prirodni gas i time gradu daju preko potrebne olakšice. Ono što je izgledalo kao lak posao, ubrzo se komplikuje kada prigovor uloži ugledni nastavnik Frenk Jejts (Hal Holbruk) i u gradu se iznenada pojavi predstavnik ekološkog pokreta Dastin Nobl (Džon Krasinski).

Scenario za film napisali su Met Dejmon i Džon Krasinski po priči Dejva Egersa. „Obećana zemlja“ je međunarodnu premijeru imala na 63. Berlinskom filmskom festivalu gde je film osvojio Special Mention Award. (danubeogradu.rs)

loading...