Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Plavi anđeo“ u Madlenianumu

„Plavi anđeo“ u Madlenianumu

Na velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum (Glavna 32), 21. i 22. aprila od 19.30, biće održana premijera predstave „Plavi anđeo“. Prva repriza je zakazana za 2. maj.

Madlenianum priprema za svoju vernu publiku još jednu čuvenu ljubavnu priču – između gimnazijskog profesora Imanuela Rata i varijetetske pevačice Lole. Lola, „Plavi anđeo“ biva prva koja u profesoru prepoznaje pesničku dušu, a profesor prvi koji u pevačici, koja prvenstveno gostima lokala prodaje svoje telo, pravu umetnicu. Ljubav koju dožive daje smisao njihovom postojanju.

Ovo je dramski tekst Branislava Pipovića, nastao po motivima romana „Profesor Unrat“, Hajnriha Mana iz 1905. godine. Roman je bio inspiracija i za prvi nemački zvučni film („Plavi anđeo“ sa Marlen Ditrih). Pisac ove drame je i pisac stihova za veliki broj songova i autor muzike za predstavu. Reditelj predstave je Erol Kadić, scenograf Zorana Petrov, kostimograf Ivanka Krstović, a koreograf Milica Cerović. U glavnim ulogama gledaćete Slobodu Mićalović, Luciju Šerbedžiju, Feđu Stojanovića… (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.