Naslovna » BG svaštara » Promocije » Počinje Big Deal 2013

Počinje Big Deal 2013

Najboljim studentima pravnih fakulteta u Beogradu i Kragujevcu ove godine na drugom po redu Big Deal projektu se pridružuju i kolege sa fakulteta u Novom Sadu i Prištini.

Svi studenti biće predvođeni asistentima i iskusnim advokatima iz advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić, u drugoj po redu stručnoj praksi koja će im omogućiti da steknu nova znanja i iskustva u oblasti kompanijskog prava i da kroz takmičenje putem studije slučaja (case study) pokažu ko je stekao najbolje znanje.

Suština Big Deal projekta je saradnja između privatnog i javnog sektora, koja ima za cilj da edukaciju studenata prava podigne na viši nivo od čega će korist imati fakulteti koji će omogućiti svojim studentima jedinstvenu praksu sprovedenu od strane vrhunskih advokata, studenti koji će znati kakvi ih poslovi očekuju u budućnosti i kako da se nose sa poslovnim izazovima, kao i advokatske kancelarije koje će sa tržišta rada moći da zaposle spremnije kadrove koji započinju svoje karijere.

„Uspeh prvog Big Deal projekta je naš glavni razlog da ove godine budemo još ambiciozniji i omogućimo studentima sa još većeg broja fakulteta šansu da steknu nova znanja koja nisu u mogućnosti da dobiju u teoriji nego isključivo u praksi“, izjavio je Nikola Janković, stariji partner advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić. „I ove godine će se naši advokati potruditi da uspešno prenesu znanja stečena kroz dugogodišnje iskustvo u advokaturi i verujemo da će studenti posle završetka studija biti dosta spremniji i sposobniji da se suoče sa zadacima na svojim radnim mestima“.

„Jedan od ciljeva Big Deal projekta je da pokažemo i stranu advokature kao životnog stila tj. životnog opredeljenja, gde jasno želimo da pojasnimo studentima šta žnači biti advokat i šta oni mogu da očekuju u svojoj karijeri“, izjavio je Nenad Popović, stariji partner kancelarije Janković, Popović i Mitić. „Verujemo da će posle učestvovanja u Big Deal projektu, svi studenti biti mnogo bliži ideji šta ih očekuje u budućnosti i na koji način oni žele da se bave advokaturom“.

Big Deal projekat predviđa temeljno izučavanje kompanijskog prava. Studenti će se suočiti sa problemima i pitanjima koja se svakodnevno javljaju u advokatskoj profesiji. Znanja i iskustva koja će imati prilike da steknu tokom ovog projekta se odnose na način pripreme transakcionih ugovora, pravnu analizu dokumenata jednog privrednog društva, ali i na samu veštinu pregovaranja u ovakvim transakcijama. Kako bi simulacija bila što realnija i prilagođena uslovima saradnje sa inostranim klijentima, celokupna komunikacija u okviru Big Deal projekta biće na engleskom jeziku.

Drugi po redu Big Deal projekat zavrišiće se krajem novembra simulacijom pripreme, pregovaranja i konačnog potpisivanja jednog ugovora kojim će se urediti odnosi između članova društva. Dva najbolja studenta u studiji slučaja će dobiti tromesečnu praksu u advokatskoj kancelariji Janković, Popović i Mitić, sa mogućnošću daljeg zaposlenja.

loading...