Naslovna » BG servis » Reciklažno dvorište na Adi Huji

Reciklažno dvorište na Adi Huji

JKP „Infostan“ je u saradnji sa partnerom Eukons grupom otvorilo reciklažno dvorište u okviru Supernatural parka na Adi Huji.

Ada Huja je nekada bila predeo bogat zelenilom i vinogradima, ali je šezdesetih godina prošlog veka postala gradska deponija, čime je eko-sistem ovog zelenog područja na samo četiri kilometara od Beograda uništen. Zbog ilegalne deponije, koja je opustošila bujnu vegetaciju, Supernatural pokret je 2011. godine sa opštinom Palilula organizovao čišćenje deponije i uspostavljanje Centra za zaštitu životne sredine, obrazovanja i kulture. U sklopu Supernatural parka bilo je neophodno uvesti sistem razvrstavanja otpada.

Otvaranjem „Infostan“ reciklažnog dvorišta sređeno je 400 kvadratnih metara parka, formirana zelena površina sa sadnicama drveća, na kojoj se nalaze kontejneri za reciklažu papira, metala, stakla i plastike. Sav generisani otpad će se ubuduće razvrstavati u reciklažnom dvorištu i isporučivati JKP „Gradska čistoća“, pogon Palilula, na Adi Huji. Na taj način će životna sredina u Supernatural parku biti unapređena rešavanjem problema otpada i ozelenjavanjem okoline.

Ovo je prvi projekat JKP „Infostan“ u oblasti ekologije čiji je cilj podizanje svesti ljudi o važnosti zaštite životne sredine i društvenoj odgovornosti pojedinaca. Otvaranjem „Infostan“ reciklažnog dvorišta ovo preduzeće želi da ukaže koliko je važno očuvanje naše okoline, a početni korak za čuvanje prirode je odlaganje otpada na pravo mesto, kako bi sve odložene sirovine mogle da se adekvatno recikliraju. Na taj način će okolina biti lepša i čistija, dok će otpad biti prerađen i upotrebljen na pravi način.

JKP „Infostan“ poziva sve zainteresovane pojedince da posete Supernatural festival u nedelju, 21. aprila, i tako podrže projekte koji su posvećeni održivosti životne sredine. (Beoinfo)

loading...