Naslovna » BG servis » Šesta akcija „Magični doručak“ do 21. aprila

Šesta akcija „Magični doručak“ do 21. aprila

Humanitarna akcija „Magični doručak“, čiji je cilj prikupljanje hrane namenjene školama za decu sa smetnjama u razvoju, počela je juče i trajaće do 21. aprila u osam gradova Srbije.

Organizacija Banka hrane, Crédit Agricole banka Srbija i veleprodajna kompanija „Metro Cash & Carry“, uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu, po šesti put organizuju ovu akciju, koja omogućava deci ugodniji boravak u školi, ali i skreće pažnju javnosti na probleme i promoviše solidarnost sa socijalno ugroženim grupama.

Akcija „Magični doručak“ organizovana je u prodajnim objektima „Metro Cash & Carry“, kako bi se prikupila hrana za 4.670 učenika iz 35 škola za decu sa smetnjama u razvoju. Građani i firme obezbediće dodatni obrok đacima kupovinom posebno formiranih paketa po ceni od 260 dinara.

– Grad Beograd je još pre tri godine prepoznao dobru incijativu ovih kompanija i priključio se kao ravnopravan partner u ovoj akciji. Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u saradnji sa Sekretarijatom za privredu i Direkcijom za robne rezerve grada Beograda donirao školama u Beogradu oko tri tone hrane, osnovnih životnih namirnica i konzerviranih proizvoda, ukupne vrednosti od približno milion dinara. Nadamo se da ćemo promocijom naših zajedničkih aktivnosti animirati i druge društveno odgovorne kompanije i lokalne samouprave da nam se priključe – istakla je Jadranka Gvozdenović, pomoćnica sekretara za socijalnu zaštitu, i dodala da je prekjuče u Sava centru organizovana dečja predstava „U podne za decu“, gde su zaposleni u Gradskoj upravi i ovim kompanijama takođe donirali sredstva za akciju „Magični doručak“.

Sve sakupljene namirnice organizacija Banka hrane će ravnomerno, prema broju đaka, raspodeliti školama za decu sa smetnjama u razvoju. Sakupljanjem odabranih namirnica, po spisku koje su dostavile škole, biće omogućeno da deca imaju i međuobroke i užine. Crédit Agricole banka i kompanija „Metro Cash & Carry“ donirale su namirnice u vrednosti od 8.000 evra. (Beoinfo)