Izdvajamo
Naslovna » BG servis » Šesta akcija „Magični doručak“ do 21. aprila
Magični doručak
Magični doručak

Šesta akcija „Magični doručak“ do 21. aprila

Humanitarna akcija „Magični doručak“, čiji je cilj prikupljanje hrane namenjene školama za decu sa smetnjama u razvoju, počela je juče i trajaće do 21. aprila u osam gradova Srbije.

Organizacija Banka hrane, Crédit Agricole banka Srbija i veleprodajna kompanija „Metro Cash & Carry“, uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu, po šesti put organizuju ovu akciju, koja omogućava deci ugodniji boravak u školi, ali i skreće pažnju javnosti na probleme i promoviše solidarnost sa socijalno ugroženim grupama.

Akcija „Magični doručak“ organizovana je u prodajnim objektima „Metro Cash & Carry“, kako bi se prikupila hrana za 4.670 učenika iz 35 škola za decu sa smetnjama u razvoju. Građani i firme obezbediće dodatni obrok đacima kupovinom posebno formiranih paketa po ceni od 260 dinara.

– Grad Beograd je još pre tri godine prepoznao dobru incijativu ovih kompanija i priključio se kao ravnopravan partner u ovoj akciji. Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u saradnji sa Sekretarijatom za privredu i Direkcijom za robne rezerve grada Beograda donirao školama u Beogradu oko tri tone hrane, osnovnih životnih namirnica i konzerviranih proizvoda, ukupne vrednosti od približno milion dinara. Nadamo se da ćemo promocijom naših zajedničkih aktivnosti animirati i druge društveno odgovorne kompanije i lokalne samouprave da nam se priključe – istakla je Jadranka Gvozdenović, pomoćnica sekretara za socijalnu zaštitu, i dodala da je prekjuče u Sava centru organizovana dečja predstava „U podne za decu“, gde su zaposleni u Gradskoj upravi i ovim kompanijama takođe donirali sredstva za akciju „Magični doručak“.

Sve sakupljene namirnice organizacija Banka hrane će ravnomerno, prema broju đaka, raspodeliti školama za decu sa smetnjama u razvoju. Sakupljanjem odabranih namirnica, po spisku koje su dostavile škole, biće omogućeno da deca imaju i međuobroke i užine. Crédit Agricole banka i kompanija „Metro Cash & Carry“ donirale su namirnice u vrednosti od 8.000 evra. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.