Naslovna » Izlasci » Sport » Sportski događaji tokom praznika

Sportski događaji tokom praznika

Tokom praznika biće dosta sportskih događaja u Beogradu – igraće se fudbal, košarka, odbojka, boćanje…

Fudbal
Takmičenja počinju već sutra. U CZKS „Šumice, 27. aprila od 11.00 počinje humanitarni turnir u fudbalu, na kojem učestvuju javne ličnosti, u cilju prikupljanja novca za lečenje Milana Novakovića iz Beograda. Njemu je u 28. godini dijagnostifikovan teško operabilan tumor u žučnom kanalu. Cena ulaznice iznosi 300 dinara, a Red Bull je za svakog posetioca obezbedio ovo energetsko piće.

Savo Milošević, Ognjen Amidžić, glumci iz filma „Montevideo, bog te video“, Andrej Maričić, Ivan Gavrilović, Vlada Mandić i mnogi drugi, boriće se u subotu ne samo za sportski rezultat već i za jedan mladi život. Akciju „Svi za Laneta“ pokrenuli su prijatelji Milana Novakovića, kako bi sakupili neophodnih 150.000 evra, koliko iznosi nastavak njegovog lečenja na klinici Majo u Arizoni.

Prva fudbalska liga nastavlja se utakmicama 26. kola koje se igraju od 2. i 4. maja. U Beogradu će igrati OFK Beograd protiv Radničkog 1923 (2. maj, 17.00), Partizan protiv Radničkog iz Niša (2. maj, 18.30) i BSK protiv Spartaka (4. maj, 17.00), dok će Crvena zvezda igrati u Jagodini 2. maja od 20.30.

Košarka
U sedmom kolu košarkaške Super lige 1. maja od 19.00 u Hali Pionir igraće Crvena zvezda i Vojvodina, a Mega Vizura dočekuje Slobodu. Partizan igra protiv Radničkog u Kragujevcu, 1. maja od 18.00, uz direktan prenos na RTS-u. Tri dana kasnije, 4. maja, biće igrane utakmice osmog kola. U Beogradu Crvena zvezda dočekuje Slobodu, a Partizan je gost ekipi Mega Vizura.

Odbojka
Odbojkaški savez Beograda organizuje od 1. do 3. maja tradicionalnu manifestaciju „Trofej Beograda“ u odbojci – 48. Međunarodni turnir gradskih omladinskih reprezentacija. Pravo nastupa na ovom turniru imaju igračice rođene 1996. godine i mlađe, i igrači rođeni 1995. godine i mlađi. Utakmice se igraju u sportskim centrima „Šumice“, „Banjica“ i „Slodes“, kao i OŠ „Milan Đ. Milićević“.

Ove godine, uz domaćina – selekcije Odbojkaškog saveza Beograda (kadeti i kadetkinje) i ekipa iz drugih gradova Srbije, učestvuju i ekipe iz Italije, Slovenije, Hrvatske, BiH i Crne Gore. Pokrovitelji su Odbojkaški savez Srbije i Sekretarijat za sport i omladinu.

Boćanje
Prvomajski boćarski turnir revijalnog karaktera održava se u sredu, 1. maja, u naselju Altina. Organizatori turnira su opština Zemun i Boćarski klub „Altina“. Najavljen je dolazak 16 ekipa iz cele Srbije, koje će oprobati sreću na novoizgrađenom terenu. Po oceni zvaničnika Boćarskog saveza Srbije, teren u Altini ispunjava sve standarde koji važe u evropskoj boćarskoj ligi. (danubeogradu.rs)