Naslovna » Izlasci » Festivali » Svi kao jedan 2013, od 8. juna
Svi kao jedan

Svi kao jedan 2013, od 8. juna

Treći hip hop festival „Svi kao jedan“ održaće se tokom tri vikenda od 8. do 24. juna, na nekoliko lokacija u Beogradu.

Ceo koncept festivala koji objedinjuje sve elemente hip hop kulture (rep muzika, brejk dens, ulična poezija, grafiti, kao i ekstremni sportovi poput skejta, rolera i BMX-a) ove godine će biti podeljen na nekoliko programskih segmenata.

Svaki od ovih programskih segmenata biće posvećen pomenutim elementima hip hop kulture, pa će tako 8. juna u Domu omladine Beograda biti održana serija predavanja, kao i takmičenja u brejk densu i uličnoj poeziji na kojima će prisustvovati brojni učesnici iz zemlje i inostranstva.

Glavni, muzički deo programa, biće održan u petak 14. i u subotu 15. juna u Depo magacinu u Savamaloj, na kojem će tokom dva dana trajanja nastupiti najveća imena domaće hip hop scene, zajedno sa stranim izvođačima, a tačan broj i imena domaćih i stranih izvođača objavićemo u toku sledeće nedelje.

U subotu, 22. juna, u Skejt parku na Ušću biće održan sportski deo programa koji će podrazumevati takmičenja u skejtu i rolerima, kao i revijalno takmičenje u vožnji BMX-om.

Dan kasnije, na nekoliko lokacija po Beogradu planiran je Meeting of Styles, internacionalno takmičenje u crtanju grafita u kojem će učestvovati grafiti majstori iz celog regiona.

Drugo izdanje festivala održano je u krajem avgusta i početkom septembra prošle godine u skejt parku na Ušću, kada je tokom tri dana, festival posetilo skoro šest hiljada ljubitelja hip hop kulture, na kojem je nastupilo više od pedeset domaćih i šest stranih izvođača.

Ove godine Guarana Hip Hop festival „Svi kao jedan“ još više dobija na značaju doprinoseći kulturnom životu prestonice, privlačeći ljubitelje ove globalno popularne kulture iz celog regiona.

Pre samo nekoliko godina hip hop scena u našj zemlji je bila podeljena na veliki broj manjih dešavanja koja su bila posvećena različitim segmentima ove kulture, da bi pokretanjem festivala sa simboličnim nazivom „Svi kao jedan“ cela hip hop scena bila ujedinjena u okviru jedne manifestacije koja na ovaj način jača svoj uticaj i nastavlja da širi pozitivnu filozofiju hip hop kulture.

Karte će se u pretprodaji naći od ponedeljka, 6. maja u Kobazz shop-u i na svim prodajnim mestima Eventima, a informacije o cenama karata kao i sve druge detalje u vezi sa festivalom možete naći na zvaničnom sajtu festivala. (danubeogradu.rs)

loading...