Naslovna » BG servis » Za vikend bez tramvaja u Novom Beogradu

Za vikend bez tramvaja u Novom Beogradu

Zbog radova na tramvajskim šinama između Karađorđeve ulice i Starog savskog mosta, od subote u ponoć do ponedeljka u 3.30 doći će do obustave tramvajskog saobraćaja u Novom Beogradu i preko Starog savskog mosta.

Saobraćaj motornih vozila između Karađorđeve ulice i ovog mosta obavaljaće se na suženom delu kolovoza, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj. Zbog ovih radova doći će do sledećih izmena u radu tramvajskih linija:

– tramvaji sa linije 7 u oba smera saobraćaće na relaciji Pristanište – Ustanička;
– tramvaji sa linije 9 u oba smera saobraćaće na relaciji Banjica – „Gospodarska mehana“;
– ma relaciji Blok 45 – Trg Slavija uvodi se autobuska linija broj 7A koja će u oba smera saobraćati sledećom trasom: Blok 45 – Jurija Gagarina – Antifašističke borbe – Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Bulevar Mihajla Pupina – Zemunski put – Stari savski most – Karađorđeva – Savski trg – Nemanjina – Trg Slavija;
– tramvajska linija 13 privremeno se ukida.

Na izmenjenom delu trase vozila javnog gradskog prevoza će koristiti postojeća stajališta. Iz Sekretarijata za saobraćaj apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima u zoni radova i da u navedenom periodu koriste alternativne trase preko Brankovog mosta, mosta Gazela i Mosta na Adi. (Beoinfo)