Naslovna » BG servis » Završena grejna sezona 2012/13.

Završena grejna sezona 2012/13.

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ podseća da se po Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu grejna sezona završava danas, 15. aprila.

Od 16. aprila do 3. maja „Beogradske elektrane“ isporučivaće toplotnu energiju korisnicima samo u danima za koje, kako se navodi, „u poslednjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu manju od +12 stepeni Celzijusa“. To znači da će svi toplotni izvori „Beogradskih elektrana“ od 16. aprila do 3. maja biti u potpunosti spremni da isporučuju toplotnu energiju svojim potrošačima ukoliko se ispune navedeni temperaturni uslovi.

Iako najveći u jugoistočnoj Evropi, sistem daljinskog grejanja Beograda funkcionisao je stabilno u grejnoj sezoni 2012/2013, u kojoj nije bilo većih kvarova. Usled poremećaja u snabdevanju prirodnim gasom zbog havarije na magistralnom gasovodu JP „Srbijagas“, od 30. marta 2013. godine do danas toplotni izvori „Beogradskih elektrana“ koriste alterantivno gorivo – mazut. Zahvaljujući pravovremenoj reakciji i brzom prelasku na korišćenje ovog goriva, korisnici ni u ovom periodu nisu osetili prekide ili poremećaje u snabdevanju toplotnom energijom.

Od 4. maja, „Beogradske elektrane“ odmah prelaze u fazu remonta, a u sklopu priprema sistema daljinskog grejanja za narednu grejnu sezonu – 2013/2014, navodi se u saopštenju JKP „Beogradske elektrane“. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.