Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Andrea Bočeli i 200 muzičara u Areni
Andrea Bocelli
Andrea Bocelli

Andrea Bočeli i 200 muzičara u Areni

Jedan od najpopularnijih tenora na svetu, Andrea Bočeli (Bocelli), dolazi u Beograd na dan koncert, 10. maja u pratnji supruge i jednogodišnje ćerke. Na aerodromu će ih čekati luksuzna limuzina koja će ih direktno dovesti do Kombank arene.

Sa slavnim tenorom na sceni će se naći blizu 200 muzičara a već u ranim popodnevnim satima zakazana je proba sa horom „Obilić“ i orkestrom „Camerata Serbica“. Dirigent Marcello Rota pod čijom će se palicom naći ovi muzičari, probe sa horom i orkestrom vodiće od 8. maja.

Pored hora i orkestra iz Srbije koji su izabrani posle duže selekcije maestra Rote, kao gosti Bočelija na koncertu u Areni, nastupiće sopran Paola Sangineti, ženski kvartet DIV4S (bile na Guitar Art festu, pre dve godine) i gitarski duo CARisMA.

Udobna garderoba u kojoj se obavezno mora naći jedna klasična akustična gitara kao i Yamaha clavinova, deo su Bocellijevih zahteva. Instrumenti u garderobi potrebni su mu radi upevavanja pre izlaska na scenu. Od hrane i pića, zamolio je za razne vrste sendviča, voćne sokove, čaj, kafu, sveže voće i povrće.

Program koncerta imaće dva dela i trajaće dva i po sata.

Ulaznice za koncert ovog slavnog italijanskog tenora u prodaji su po cenama od: 4.500, 5.500, 5.900, 6.500, 7.900, 8.900, 9.500, 15.000 i 20.000 dinara na prodajnim mestima Eventim-a kao i na blagajnama Arene, Bilet centra Beograd, Doma omladine i Ušće SC. (danubeogradu.rs)