Naslovna » BG špijun » Budite deo Remake festivala u Berlinu!
Sollene Mennger
Sollene Mennger

Budite deo Remake festivala u Berlinu!

U saradnji sa agencijom za kulturni razvoj Platoon, Remake festival će se prvi put održati u Berlinu od 11. do 15. septembra 2013.

Kao festival kreativnih intervencija Remake želi da predstavi radove umetnika iz Srbije i regiona, a svi zainteresovani da učestvuju na festivalu u Berlinu mogu od danas da se prijave na konkurs putem linka www.remakefestival.com.

Poziv je upućen umetnicima, dizajnerima ili grupama i organizacijama u kategorijama: izložba ili instalacija, predavanje ili predstavljanje projekta, radionica i urbana intervencija. Predlozi bi trebalo da se bave temom Remake-a u oblastima dizajna proizvoda/ nameštaja, interaktivnih medija, intervencija u javnom prostoru, DIY projekata, reciklaže i upcycling-a. Autori odabranih radova putovaće u Berlin, a njihovi projekti biće predstavljeni tokom festivala u Platoon Kunsthalle u Berlinu.

Svi koji žele, mogu da učestvuju na konkursu i sa više projekata, a detaljni uslovi i formular za konkurisanje se mogu naći na sajtu Remake festivala. Konkurs će biti otvoren do 9. juna.

Remake festival želi da otvori nove vidike o mogućnostima stalne i ponovne upotrebe ljudskog stvaralaštva. Kreativne intervencije u polju redizajna i reciklaže pokazuju kako se stare stvari i vrednosti pretvaraju u nove usluge i ideje. Remake se tokom protekle godine predstavio publici na nekim od najvećih kulturnih događaja u zemlji, kao što su Mikser festival, Exit, Warrior’s Dance Festival i Share konferencija.

Tokom festivala u Beogradu, na brojnim radionicama i predavanjima učesnici su mogli da se upoznaju i rade sa nekim od najznačajnijih umetnika, dizajnera i stručnjaka iz oblasti kojima se bavi Remake. Saradnja sa Platoon-om omogućava predstavljanje ideja i umetnika Remake festivala i Remake kulture svetskoj javnosti. Platoon je agencija za kulturni razvoj i mreža radikalnih umova iz celog sveta, koji razmenjuju znanja i sarađuju. U Berlinu i Seulu, u Platoon Kunsthalle kreira se prostor za delovanje različitih subkultura kroz događaje, izložbe, radionice i predavanja.

U programu Platoona podjednako su zastupljeni street art, grafički dizajn, performansi, digitalna umetnost, moda, film, žurke kao i političke intervencije. Dugoročna saradnja između Remake i Platoon-a nastaviće se posetama brojnim svetskim i evropskim kulturnim centrima. (danubeogradu.rs)

loading...