Naslovna » Izlasci » Pozorište » Celtic Rhythm u Madlenianumu, 30. maja
Celtic Rhythm

Celtic Rhythm u Madlenianumu, 30. maja

U četvrtak, 30. maja od 19.30, plesna trupa Celtic Rhythm, izvešće koncert na velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

Već deset godna Celtic Rhythm neguje tradicionalni i moderni irski ples i pioniri su ove plesne discipline na Balkanu. Od 2011. trupa je postala član organizacije An Coimisiún le Rincí Gaelacha i međunarodno priznata škola irskog plesa. Takođe, uživa i podršku ambasade Irske iz Atine kao i konzulata u Beogradu zbog svojih zalaganja na promovisanju irske muzike, plesa i kulture u našoj zemlji. Njeni plesači su na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu dobili brojna priznanja koja svedoče o tome da, iako mahom samouki, dostižu kvalitet plesa ravan onome koji se pleše na svetskim scenama.

Koncert u Madlenianumu zamišljen je kao veseli, šareni mozaik mnogih lica Irske, zavodljivog, raspevanog, razigranog, ali i buntovnog, smaragdnog ostrva. Ne zaboravljajući svoje korene, kroz originalne koreografije provlačiće se i prepoznatljivi elementi srpske tradicije, ističući na taj način praiskonsku povezanost naroda Balkana i Hibernije.

Kako bi slika bila potpuna, bend sastavljen od vrhunskih muzičara, dobro poznatih na sceni koja prati irsku muziku, učiniće da se pozorišne daske pretvore u pab.

Karte po ceni od 490 dinara mogu se kupiti na blagajni pozorišta Madlenianum. (danubeogradu.rs)

loading...