Naslovna » BG svaštara » Književnost » Clio dan knjige, 16. maja
Clio dan knjige
Clio dan knjige

Clio dan knjige, 16. maja

U Domu kulture „Studentski grad“ (Bulevar Zorana Đinđića 179), 16. maja biće održana manifestacija Clio dan knjige.

Ovaj projekat, čiji su autori studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Katedra za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, nastao je u saradnji Fakulteta, izdavačke kuće Clio i DKSG i predstavlja izuzetno važan primer kreativnog povezivanja kulture, nauke i obrazovanja.

U okviru celodnevnog programa biće predstavljene četiri edicije izdavačke kuće Clio i organizovana četiri događaja inspirisana edicijama ovog izdavača – „Klepsidrin koncert“, „Gralov odmor“, „Ars tura“ i „Imago sesija“.

Promocija književne edicije „Gral – Dnevna soba na otvorenom“, biće održana od 11.00 do 16.00 na plazou ispred DKSG. Prelistavnanje 84 naslova iz ove edicije pružiće ljubiteljima romana priliku da se upoznaju s pričama iz Brazila, Indije, Egipta i drugih egzotičnih krajeva sveta.

Povodom psihološke edicije „Imago“, pozvani su ugledni psihoterapeuti da u okviru kratkih individualnih sesija sa svim zainteresovnima, razgovaraju o pitanjima kao što su: kako živeti u savremenom društvu; kako kreativnost utiče na psihu umetnika; kako psihologija kreira kvalitetniji život ljudi… Sesije se održavaju od 19.00 do 21.00 u prostoru kluba „Magistrala“.

Ediciju „Klepsidra“ čine priče o ljudima koji su promenili svet, velikim piscima, slikarima, muzičarima kao što su Dejvid Bouvi, Frenk Sinatra, Viljem Šekspir. Uz koncert i džemovanje, govoriće se o anegdotama iz njihovog života, pa svi koji od 21.00 budu na platou DKSG-a i ponesu svoje instrumente, biće u prilici da se i sami priključe svirci i razgovoru.

Tokom dana, od 12.00 do 16.00, akcijom „Knjiga na točkovima“, biće predstavljena edicija „Ars“. Cliomobil donosi na ulice Beograda knjige o filmu, pozorištu, izvođačkim i vizuelnim umetnostima, direktno do svih zainteresovanih čitalaca, umetnika i ljubitelja umetnosti, teoretičara i kritičara. Svi koji se nađu na Trgu Republike od 14.00 do 14.30 i ispred FDU od 14.40 do 15.00 moći će da kupe „Arsove“ knjige po sniženoj ceni i da učestvuju u pratećem programu.

Sve knjige će se prodavati s popustom od 50 %. (danubeogradu.rs)