Naslovna » Izlasci » Sport » Dani šaha u Beogradu od 25. maja do 15. juna
Šah u vrtiću
Šah u vrtiću

Dani šaha u Beogradu od 25. maja do 15. juna

„Centar za razvoj šaha“ u saradnji sa Šahovskim savezom Beograda, Univerzitetskim sportskim savezom Beograda i Udruženjem „Čuvajmo naš svet“ organizovaće od 25. maja do 15. juna manifestaciju Dani šaha u Beogradu.

U sklopu ove manifestacije održaće se niz priredbi, od turnira za najmlađe, kojim se otvara manifestacija, pa do simultanki na otvorenom prostoru i prvenstva studenata. Pokrovitelj je grad Beograd. Manifestacija se organizuje povodom Pojedinačnog prvenstva Evrope u šahu za žene, koje će u Beogradu biti održano od 22. jula do 4. avgusta.

Početak manifestacije Dani šaha u Beogradu biće održan u „šahovskom delu“ parka Tašmajdan u subotu, 25. maja od 11.00, kada će deca predškolskog uzrasta i učenici prvog razreda osnovnih škola imati svoj turnir.

Manifestacija će biti nastavljena „Trofejom Verice i Srećka Nedeljkovića“ koji će biti održan 31. maja i 1. juna i na kome će učestvovati studenti i studentkinje Beogradskog univerziteta.

Simultanka „1.000 tabli“ (tradicionalna simultanka na otvorenom prostoru u centru Beograda) planirana je za 1. jun. Istog dana na programu je i završni ekipni turnir „Šahić u vrtiću“ (finalni turnir beogradskih vrtića).

Na Tašmajdanu će 8. juna javne ličnosti i najmlađi promovisati šah (propagandna manifestacija igre baštenskim figurama). Turnir mladih šampiona, osvajača medalja na gradskom i državnom prvenstvu, biće održan 15. juna u parku „Tašmajdan“. (Beoinfo)