Naslovna » Izlasci » Pozorište » Dve nove predstave na sceni Studio JDP

Dve nove predstave na sceni Studio JDP

Posle više od godinu dana pauze, scena Studio JDP ponovo počinje sa radom. Tokom maja, na ovoj sceni biće izvedene dve predstave, koprodukcija JDP-a i Fakulteta dramskih umetnosti „Hinkeman: šta mora neka bude“ i monodrama nastala u nezavisnoj produkciji „Marks u Sohou“.

Predstava „Hinkeman: šta mora neka bude“ Vuka Boškovića u režiji Andreja Nosova biće izvedena 14. i 27. maja. Igraju Milan Marić, Milena Živanović, Svetozar Cvetković, Aleksandra Janković i Jovana Gavrilović. Komad je premijerno izveden 17. aprila na sceni Fakulteta dramskih umetnosti.

Dramaturg Vuk Bošković kaže: „Ovde se ne priča o broju mrtvih, o izbeglicama, o hladnjačama, o masovnim grobnicama. Svi znaju sve o tome ili znaju da ne žele da znaju bilo šta o tome. Ova adaptacija se bavi vrlo jednostavnim i vrlo konkretizovanim pitanjem: I? Cela jedna generacija odrasta čekajući da se odgovori na to pitanje od jednog slova“.

Monodrama „Marks u Sohou“ nastala po tekstu Hauarda Zina biće izvedena 18. i 25. maja. Predstavu je režirao Vlatko Ilić a igra Vladica Milosavljević. Ovo je nezavisna produkcija koja je na sceni „Carina“ pripremana godinu dana. Predstava je izvedena četiri puta, prvi put u februaru ove godine.

Tokom jednočasovnog povratka na zemlju, gledaoci će Karla Marksa upoznati kao nezaposlenog građanina, progonjenog intelektualca, savremenika Bakunjina i Hajnea koji podržava Parisku komunu, i porodičnog čoveka koji se zalaže za jedan pravedniji svet… (danubeogradu.rs)