Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Elvis Jr. Kurtovich, 8. juna u Gun Clubu
Elvis Jr. Kurtovich

Elvis Jr. Kurtovich, 8. juna u Gun Clubu

Sarajevsko-beogradska grupa Elvis Jr. Kurtovich, koju predvodi Goran Petranović Rizo, nastupiće u subotu, 8. juna od 22.00, u Gun Clubu.

Elvis Jr. Kurtovich, pored dobro poznatih pesama („Haile Selasije“, „Dabogda crk’o rokenrol“, „Baščaršy hanumen“, „Jugo 45“) izvodi i najveće hitove grupe Zabranjeno pušenje („Nedjelja kad je otišao Hase“, „Fikreta“, „Pišonja i Žuga“, „Hadžija il’ boss“, „Djevojčice kojima miriše koža“), i sve to uz punu dozvolu i podršku dr Neleta Karajlića, čime koncerti prerastaju u veseli i energični new primitives šou.

Pored tri predratna izdanja, bend je 2000. godine objavio album „Welcome to the Beautiful World of New Primitives“, a poslednji, „Koševo zove“, izašao je 2011. i na njemu su gostovali dr Nele Karajlić i Prljavi inspektor Blaža.

Pre dve godine uspešno je proslavljena tridesotogidišnjica new primitives pokreta. U četvrtu deceniju rada, grupa ulazi pripremajući novi album radnog naziva „Priznaj gdje je droga!“, ne zapostavljajući koncertnu aktivnost.

U subotu, 8. juna, beogradska publika će biti u prilici da vidi jedinstveni spektakl benda koji je nasledio sastav Elvis J. Kurtovich & His Meteors. Klasičnu rokersku četvorku čine Gizmo (bubnjevi), Skoki (bas gitara), Maslo (gitara) i Rizo (pleše i peva). Iako su iza benda Elvis Jr. Kurtovich mnogobrojni koncerti širom regiona i u inostranstvu, elan i želja za rokenrolom su i dalje prisutni, što publici i dokazuju svakim novim nastupom.

Frontmen benda, Goran Petranović – Rizo, pored uspeha u dugogodišnjoj muzičkoj karijeri poznat je i po sporednim, ali i veoma upečatljivim, ulogama u filmovima „Lepa sela lepo gore“ i „Sivi kamion crvene boje“, a tokom prethodnih meseci je aktivno učestvovao u snimanju skečeva „Nadrealne televizije“, čije se emitovanje očekuje uskoro.

Ulaznice mogu da se kupe u kafeu „Šikarica“ (Skadarska 22), po pretprodajnoj ceni od 400 dinara, dok će na dan koncerta cena ulaznice iznositi 600 dinara. (danubeogradu.rs)