Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Erik Bardon u Areni, 15. jula
Erik Bardon

Erik Bardon u Areni, 15. jula

Jedan od najupečatljivijih vokala svih vremena koji je ovekovečio čuvenu pesmu „House of the Rising Sun“, Erik Bardon (Eric Burdon) nastupiće u Kombank areni, 15. jula.

Ova muzička ikona koja stvara i nastupa više od 50 godina, upisan je u „Rock and Roll Hall of Fame“ 1994. a magazine Rolling Stone imenovao ga je među 100 „Najboljih glasova svih vremena“. Bardona sa pravom nazivaju najboljim belim pevačem bluza svih vremena.

Za pola veka koliko je na sceni, objavio je oko 50 albuma kao frontmen grupa The Animals i War kao i solo albuma. Kroz promenu žanrova, jedina konstantna osobina jeste njegova hrabrost da stalno istražuje nove zvukove koje oblikuje svojim jedinstvenim glasom.

Erik Bardon delio je scenu sa američkim muzičkim legendama, a skoro je sarađivao i sa Peti Smit i Igijem Popom dok su The Animals bili deo „britanske invazije“ šezdesetih godina i direktni konkurenti bendovima The Beatles, The Rolling Stones, The Who i dr.

Svoju muzičku karijeru započeo je u Engleskoj. Slušajući idole Reja čarlsa i Boa Didlija, Erik se upustio u američki blues i jazz. Kao frontmen britanskog benda The Animals, Bardon je doprineo oblikovanju rock and rolla. Veliki niz hitova, pored „House of the Rising sun“, uključuju „Don’t Let Me Be Misunderstood“, himnu rata u Vijetnama „“We Gotta Get Out of This Place“, pionirske pesme psihodeličnog zvuka San Franciska „San Franciscan Nights“ i „Monterey“.

Bardon je istovremeno nastupao sa „Animalsima“ i osnovao funk grupu „War“, jednu od prvih multietničkih bendova, sa kojom se pojavio na vrhu top lista sa singlom „Spill the Wine“. Vremenom, Bardon se razvio i u cenjenog slikara i autora, glumio je u nekoliko filmova i napisao autobiografiju „Moj tajni život“. Prošle godine 2012., objavio je album „Till Your River Runs Dry“.

Ulaznice u prodaji od srede, 15. Maja po cenama od 1.900, 2.250, 2.500 i 2.800 dinara na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine i Ušće SC kao i preko sajtova kombankarena.com i eventim.rs. (danubeogradu.rs)