Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Erindol – irski ples pod vilinskom senkom“, 20. i 21. maja
Erin's Fiddle

„Erindol – irski ples pod vilinskom senkom“, 20. i 21. maja

Beogradska trupa irskog plesa Erin’s Fiddle održaće plesnu predstavu „Erindol – irski ples pod vilinskom senkom“ na sceni „Stamenković“ u UK „Palilula“, 20. i 21. maja od 20.00.

Beogradska publika prvi put će imati priliku da se upozna sa keltskom kulturom i mitologijom kroz kompletnu priču jedne plesne predstave. Kroz sedamnaest novih koreografija dvadesettroje najboljih plesača svojom energijom i umećem dočaraće duh keltskog praznika Beltejn.

„Erindol“ je plesna predstava nastala zajedničkim radom svih članova trupe, kao i drugih ljubitelja irske kulture. Autorsku muziku za hor „Ma Jor 3rd“ bend „Erin’s Fiddle Bard“ komponovala je plesačica trupe, Milena Jovanović. Jednočasovna predstava dočaraće fascinantnu moć i bogatstvo tradicionalnog i modernog irskog plesa u kombinaciji mitskih legendi, muzike i pesme.

Radnja plesne predstave dešava se daleko u kraljevstvu zvanom Erindol, gde uveliko teku pripreme za Beltejn – jedan od dva najveća keltska praznika, kojim se završava Tamno, a počinje Svetlo doba godine. To je doba kada se vilinski svet prepliće sa „običnim ljudima“, pa tako vile otimaju kraljevu kći Beatrisu. Nespretni i zaljubljeni baštovan Florijan sprovešće publiku kroz svoje avanture u potrazi za princezom Beatrisom.

Trupu Erin’s Fiddle formirala grupa entuzijasta 2006. godine, a sada je najbrojnija trupa irskog plesa na našim prostorima, koja okuplja više od 70 plesača i plesačica različitih plesnih nivoa. Takođe, članovi i članice ove trupe višestruko su nagrađivani na međunarodnim takmičenjima.

Karte za plesnu predstavu po ceni od 450 dinara mogu se kupiti na blagajni Ticketline-a (ugao Kraljevića Marka 12 i Gavrila Principa 7) ili putem sajta ticketline.rs. (danubeogradu.rs)

loading...