Naslovna » Izlasci » Pozorište » Evropski operski dani u Madlenianumu, 11. i 12. maja

Evropski operski dani u Madlenianumu, 11. i 12. maja

U Operi i teatru Madlenianum biće obeleženi Evropski operski dani, 11. i 12. maja.

Ovo je svečanost kroz koju operske kuće širom Evrope pozivaju sve one koji žele da bliže upoznaju i istraže operu i proniknu u njene tajne. Evropski operski dani održavaju se već šest godina, spajajući međusobno evropske operske kuće i povezujući posetioce sa operskim kućama, pomažući im da iskažu strast prema umetnosti.

Svake godine Opera Evropa – asocijacija operskih kuća Evrope, tokom dva majska dana, promoviše opersku umetnost u svim zemljama članicama, a njih ima više od 120. Madlenianum je član ove asocijacije od 2005. godine.

Ove godine je zadata tema Playground (Igralište). Bogati program tokom dva dana majskog vikenda obuhvata dečji program Madlenianuma. To je dečja predstava koju izvode deca – „Kopriva, kopriva“ i predstava za decu, „Čarobna frula“. Tu su i radionice na temu instrumenata iz prirode kao i na temu opere „Čarobna frula“. Ali, tu je i opera našeg kompozitora Ivana Jevtića „Mandragola“ koja priziva povećavanje nataliteta.

Igralište je ovoga puta predstavljeno koncertom najpopularnijih arija koje izvode zvezde Madlenianuma. One će uz pratnju Zemunskog kamernog orkestra sa dirigentom Đorđem Stankovićem na Velikom trgu u Zemunu održati koncert „Zavolite operu“. (danubeogradu.rs)

PROGRAM

Subota, 11. maj
(11.00) Kopriva, kopriva…
(12.30) Izložba Prirodnjačkog muzeja „Dodirnimo prirodu 2“ – Bel Etage
(13.30) Radionica „Instrumenti iz prirode“ – Bel Etage
(16.00) Alisa u zemlji čuda – inkluzivni mjuzikl – Mala scena
(17.00) Radionica „Bojanka“ – Sala Sifnios
(19.00) Čarobna frula

Nedelja, 12. maj
(17.30) Koncert „Zavolite operu“ – Veliki trg, Zemun
(19.30) Mandragola