Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Jelena Jovičić i Tetratones u Mikser House-u
Jelena Jovičić
Jelena Jovičić

Jelena Jovičić i Tetratones u Mikser House-u

Međunarodna džez diva Jelena Jovičić sa pratećim bendom Tetratones održaće koncert u Mikser House-u 23. maja od 21.00, i publici približiti zvuke džeza, brazilske poetike i pop melodija u urbanim aranžmanima. Ulaz je slobodan.

Koncert u Mikser House-u predstaviće Jelenu kao suverenu vokalnu solistkinju čiji je izraz oblikovan džezom, afričkim ritmovima, popom i rokom. Sa bendom Tetratones, koji čine Bojan Ivković (bubanj i perkusije), Milan Pavković (kontrabas), Goran Potić (gitara), sa specijalnim gostima Filipom Bulatovićem (klavijature) i Jasnom Jovićević (alt, sopran sax, flauta). Jelena je publici najavila da će na koncertu svirati sve što publika voli, što ne zna da postoji i ono što nije verovala da može da doživi.

Muzičko putovanje gde je za kormilom broda Jelena Jovović, koja se sa svojim međunarodnim iskustvom već oprobala na nekoliko kontinenata, pevajući na četiri jezika, biće ispunjeno uživanjem i pejzažima koje ona svojim glasom oslikava.

Jelena Jovović je završila studije džez muzike na Univerzitetu umetnosti u Gracu. Dobitnik je austrijske stipendije za talente, a džez pevanje je učila kod nekih od najvećih džez izvođača našeg doba. Učestvovala na velikom broju eminentnih evropskih džez festivala sa sastavom Synergia.

Godine 1998. na poziv Univerziteta Umetnosti u Kejp Taunu odlazi za Južnoafričku Republiku, i osniva katedru za džez pevanje, prvu u ovoj zemlji. Godine 2002. se vraća u rodni Beograd, gde osim angažmana vokalnog soliste Big Benda RTS, čiji je bila i umetnički rukovodilac, predaje džez pevanje u MŠ „Stanković“. (danubeogradu.rs)

loading...