Naslovna » BG servis » „Koračajmo bezbedno“, 12. maja
Pažljivko
Pažljivko

„Koračajmo bezbedno“, 12. maja

U centru Beograda, u ulici Kralja Milana, 12. maja od 11.00, biće održana manifestacija „Koračajmo bezbedno“. Time će biti obeležen kraj Nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima, koju su pokrenule Ujedinjene nacije.

Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje ovu akciju u kojoj će pešaci prošetati ulicama Kralja Milana i Terazije, od Slavije ka palati Albanija od 10.00 do 15.00. Učestvovaće ekipe Crvenog krsta Srbije, pomenute Agencije, saobraćajne policije, AMSS-a, Kancelarije za mlade grada Beograda i učenici STŠ Zemun. Gosti organizatora su članovi udruženja „Roditelj“ i Roler saveza Srbije, kao i maskota, dečak Pažljivko.

Za saobraćaj će, zbog toga, biti zatvorene ulice Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva. U ulicama Kneza Miloša, Resavskoj, Svetozara Markovića i Kralja Milutina saobraćaj će se odvijati u redovnom režimu.

Za vreme održavanja navedene manifestacije doći će do izmena u režimu rada vozila javnog gradskog prevoza pa će trolejbusi sa linija 19, 21, 22 i 29 saobraćati na skraćenim trasama na relaciji Trg Slavija – periferni terminusi (kao lokalne linije). Autobusi sa linija 24, 26, 37 i 44 saobraćaće u oba smera sledećom trasom: Trg Republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

Autobusi sa linija broj 37 i 44, u smeru ka periferiji, koristiće stajalište „Trg Republike“ sa autobuskim linijama broj 24 i 26. Autobusi sa linije 27 će u smeru ka Trgu Republike saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Dečanska – Makedonska – Trg Republike, dok će oni sa linije 31 u oba smera saobraćati trasom: Studentski trg – Trg Republike – Makedonska – Dečanska – Bulevar kralja Aleksandra – Kneza Miloša – Nemanjina – Slavija i dalje redovnom trasom. (danubeogradu.rs / Beoinfo)