Naslovna » Izlasci » Festivali » Muzički program Mikser festivala 2013
Obojeni program
Obojeni program

Muzički program Mikser festivala 2013

Mikser festival, od 28. maja do 2. juna, u svom muzičkom programu predstavlja bogatstvo muzičkih žanrova i senzibiliteta – od duhovne muzike preko world music-a i džeza, do garažnog i hard roka, dok su kasni večernji sati rezervisani za klabing.

Posetioci Mikser festivala uživaće podjednako u kvalitetnom zvuku iskusnih majstora i tek stasalih mladih muzičkih snaga. Više od 60 izvođača iz Srbije, regiona i sveta nastupiće tokom šest festivalskih dana na tri bine: Mikser House, Depo Stage i Converse Get Dirty Stage. Ulaz na koncerte, kao i na ostale sadržaje festivala je slobodan.

U Mikser House-u će, svake večeri u 21.00 (vikendom će se odvijati i muzički matine od 14.00) počinjati program Mad Hatter Sessions, koji će predstaviti džez, world music i rege izvođače, uz primese savremenog elektro zvuka. Svetsku premijeru imaće regionalni muzički projekat No Land’s Men, čije ime simbolično predstavlja činjenicu da članovi dolaze sa različitih strana: Skoplje, Beograd, London, Split, Priština, Kruševac. Povezuje ih zajednički muzički jezik, na kojem se sporazumevaju putem emocija, zaraznih ritmova i lokalnih muzičkih idioma. Oni su: Georgi Šareski, Džijan Emin, Bratislav Radovanović, Dušan Petrović, Feđa Tom Franklin, Branislav Radojković, Papa Nik sa Mora.

Nosioci programa su još i: Kar Češ Brass Bend iz Slovenije, stipendisti Berklee college of music gitarista Nikola Stajić i bubnjar Miloš Branisavljević, beogradski sastav Naked, kao i Irie FM, koji zvanično nosi titulu najboljeg rege benda u Evropi. Irie FM će u susret nastupu na festivalu u Mikser House-u (Karađorđeva 46), u četvrtak 23. maja od 20.00, predstaviti novi spot za pesmu „Oh, Please“.

Depo stage u Travničkoj ulici, aktivan je svakog dana već od 20.00. Od nove garage rock atrakcije Straight Mickey and The Boys, ustoličenih predstavnika alternativnog rok zvuka Nežnog Dalibora, Obojenog programa, DLM-a, Kande, Kodže i Nebojše, preko nosilaca hip hop kulture u Srbiji, kao što su Lou Benny MC, BKO, Vatra DJs, Prema i Ike, do zvezda klabinga i nosilaca elektronskog zvuka MKDSL i FLIP-a, Noise Destruction i Marka Nastića, publika će moći da čuje kako zvuče najaktuelniji izvođači različitih muzičkih pravaca na domaćoj sceni.

Na Converse Get Dirty Stage-u preovlađivaće gitarski zvuk. Progam radnim danima počinje u 18.00, dok će se vikendom prvi zvuci sa ove bine čuti već od 16.00. Mikser festival i Converse predstaviće mlade nade regiona – odabrane na Soundtruck call konkusu na kojem je učestvovalo više od 80 izvođača.

Bendovi koji će nastupati svake večeri od 18.00, dolaze iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, Bugarske i Makedonije. Bend čiji nastup ostavi najbolji utisak na Mikser žiri i publiku, biće nagrađen izdavanjem albuma, koje je obezbedio Mascom Records. Converse Get Dirty Stage je novi uzbudljivi koncept, koji korespondira sa temom festivala (Tranzit), pa se program odvija na 2 kamiona, koji će biti pozicionirani na uglu ulica Braće Krsmanović i Mostarske. (danubeogradu.rs)

Mikser House stage
Utorak, 28. maj
(21.00) Kar Češ Brass Bend
(22.30) Jazzveze
(00.00) DJ Jazzmate

Sreda, 29. maj
(21.00) Auf Wiedersehen
(22.30) No Land’s Men
(00.00) DJ Mad Hatter

Četvrtak, 30. maj
(21.00) Majamisty Trio
(22.30) Nikola Stajić Quintet
(00.00) DJ Drummer

Petak, 31. maj
(21.00) Greenfingers
(22.30) Irie FM
(00.00) DJ Bankata

Subota, 1. jun
(14.00) Klasa harfe MŠ „Stanković“
(21.00) Sinestezija
(22.30) Naked
(00.00) DJ Branko Petković

Nedelja, 2. jun
(14.00) Ova Ikon Gospel
(20.30) Plink Plonk Band
(21.00) Big Band Jazz omladine Vojvodine
(22.30) Elektro romansa
(00.00) DJ Spacewalker

» Depo stage – program «

» Get Dirty stage – program «

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.