Naslovna » Izlasci » Film » „Najbolja ponuda“ od 23. maja u bioskopima
Najbolja ponuda

„Najbolja ponuda“ od 23. maja u bioskopima

Najnovije ostvarenje Đuzepea Tornatorea, „Najbolja ponuda“, na redovnom bioskopskom repertoaru domaćih bioskppa naći će se od 23. maja.

Glavnu ulogu u ovoj romantičnoj drami igra Džefri Raš, dok je muziku za film komponovao Enjo Morikone. U filmu o neobičnoj ljubavi i prevarama igraju i Džim Stardžes, Silvija Houks i Donald Saterlend.

Virdžil Oldman je bogat, poznat, talentovan i beskrupulozan čovek koji je žrtvovao privatni život zbog svoje strasti prema sakupljanju umetničkih dela. Najveću radost daje mu njegova tajna kolekcija ženskih portreta iz svake ere i svakog žanra, koje je sakupio na nepošten način i bez kajanja.

Kada ga kontaktira naslednica koja želi da proda izvesna umetnička dela, on je iznerviran činjenicom da ona komunicira sa njim samo telefonom. Ubrzo to počinje da ga intrigira da bi konačno postao opčinjen misterijom koja je okružuje. U njegovim očima, ona je savršena žena – prelepa, pametna i nedostižna. Njihov odnos uz još dvoje novih prijatelja promeniće njegov svet na neverovatne načine.

Italijanski reditelj i scenarista Đuzepe Tornatore osvojio je Oskara za film „Bioskop Paradizo“, dok je Džefri Raš nagrađen Oskarom za ulogu u filmu „Sjaj“, a „Najbolju ponudu“, film koji je spojio dvojicu oskarovaca, domaća publika premijerno je mogla da pogleda na 41. FEST-u. (danubeogradu.rs)