Naslovna » Izlasci » Izložbe » Noć muzeja večeras od 18.00!
Noć muzeja

Noć muzeja večeras od 18.00!

Deseta, jubilarna, Noć muzeja počinje večeras u 18.00 i traje do 2.00 posle ponoći.

Punih osam sati na 60 lokacija u Beogradu posetioci će moći da učestvuju u interaktivnim izložbama, performansima, radionicama i uživaju u muzičkom programu, dok će najmlađi po prvi put šetati u dečjoj turi Noći muzeja.

U desetoj, beogradskoj, Noći muzeja, nikako ne propustite…
… „Malu fabriku efekata“ u kojoj će, u saradnji sa Ambasadom Nemačke, na Kalemegdanu kod Stambol kapije, biti priređeni specijalni efekti kakvi se vide samo u filmovima! Igra vatrom, vodom, maglom i svetlošću oduševiće sve ljubitelje umetnosti ali i nauke.

… Muzej Nikole Tesle, koji će obeležiti 70 godina od smrti ovog velikog naučnika. Autentičnim fotografijama i dokumentima, neobjavljenim dokumentima i pojedinostima o prenosu urne u Beograd ova izložba priča priču o prikupljanju zaostavštine velikana.

… Palatu Srbije, prelepu zgradu koja je otvorena za građanstvo samo ovog dana. Pored impresivnih šest salona, najvećeg lustera na svetu i neverovatnog dizajna i arhitekture, ekskluzivno, samo u 10. Noći muzeja, biće izložen Titov globus.

… Obilazak Narodne biblioteke Srbije. Glavna tema biće zlatna era radničke klase sa osvrtom na radne akcije. Plakati, fotografije, originalne pesme, filmovi i jedna prava praktična radna akcija u Noći muzeja. Pop-rok zvezda jugoslovenske muzike – Slađana Milošević performansom će razbiti tabue, dok će nekadašnji brigadir Ivan Bekjarev učiniti akcijaško veče još zabavnijim.

… Muzej GSP-a u kome će biti prezentovana izložba „120 godina javnog gradskog prevoza u Beogradu“. Svi posetioci Noći muzeja saznaće kako je nekada izgledao javni prevoz u Beogradu, kog su oblika i boje bile najrazličitije karte, aparati i delovi vozila gradskog prevoza, kako su nekada izgledali „lejland“ autobusi i „čičica“ tramvaji.

… Izlozbu u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, koja prezentuje savremenu brazilsku umetnost, koja je gostovala u Luvru. Više od 40 radova brazilskih savremenih umetnika dokumentuje svu strast i bogatstvo ove zemlje, a izložbu će upotpuniti činjenica da će posetioci moći da probaju originalnu brazilsku kafu, kajpirinju i upoznaju se sa osnovama kapoere.

Ne propustite 10. Noć muzeja! (danubeogradu.rs)