Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi albumi » Novi album: Zaz – Recto Verso
Zaz - Recto Verso
Zaz - Recto Verso

Novi album: Zaz – Recto Verso

U prodaji je novi album francuske pevačice Zaz „Recto Verso“ (Sony Music France / Menart).

„Recto Verso“ donosi optimizam za koji je, ponovo, zaslužan zvonak glas Isabell Geffroy, koja peva, jednostavno srećna što postoji.

Uvodna pesma albuma, „On ira“, ujedno i prvi singl, uspešno spaja prethodni studijski album i poput nekog neorealističnog mosta polako nas uvodi u divnu, raznobojnu i neobuzdanu avanturu. U naelektrisanoj pesmi „Nous Debout“, Zaz drži ogledalo čovečanstva na staklenim nogama i glavom u oblacima. Peva kako je slobodna volja tu da bi se shvatila i razumela. U „T’attends Quoi“ (Šta čekaš?), Zaz se udružuje sa Volo i K. Soltani da bi nas izdigla iznad planina Avganistana, da bi čuli vapaje naroda Sirije i Iraka.

Njen, na trenutke, hrapav vokal poziva nas da život živimo u potpunosti, što je ujedno i poruka transcedentne „Deterre“. U pesmi „Si“ podseća da slabi mogu naći snagu u jedinstvu, a pesma „Toujours“ govori o njenom magičnom detinjstvu, o danima kada se kao vlat trave njihala na vetru, dok pesma „Gamine“ opisuje trenutak odrastanja, prvih osećanja i senzacija. Nasuprot njoj u dirljivoj „Si Je Perds“, Zaz se smešta u glavu obolelog od Alcehajmerove bolesti, opisujući poslednji pogled na lica, panoramu, sve one stvari koje treba uzeti u potpunosti, dok zauvek o njima ne izgubimo svako sećanje.

Zaz je poslednjih godina jedan od najpopularnijih francuskih izvođača. „Recto Verso“, njen drugi studijski album, prvi je na listi naprodavanijih albuma u Francuskoj, Japanu, Hrvatskoj i Švajcarskoj. (danubeogradu.rs)