Naslovna » BG svaštara » Otkrivena spomen-ploča Oliveri Marković

Otkrivena spomen-ploča Oliveri Marković

Juče su rođaci, prijatelji i komšije Olivere Marković, okupljeni ispred kuće u Osogovskoj ulici, u kojoj je poznata glumica živela, otkrili spomen-ploču posvećenu glumici.

Na ovaj način, baš na rođendan poznate dramske umetnice, svi prisutni želeli su da iskažu poštovanje prema glumici koju su rado gledali na filmu i u pozorištu, ali i Oliveri, Čukaričanki koju su često sretali na Banovom brdu.

– Na ovom balkonu je moja majka provela gotovo čitav svoj život. Ona je bila veoma vezana za Čukaricu, gde je i rođena, u Lješkoj ulici. Oliverin deda, moj pradeda, Jovan Novaković, ovde je osnovao kožarsku industriju i bio brvi predsednik opštine. Dirnut sam i počastvovan što je opština Čukarica uvidela vezanost moje majke za ovaj kraj i nadam se da je ovo početak lepe tradicije da svi viđeni ljudi, koji su ovde živeli dobiju belešku o tome – rekao je Goran Marković.

Predsednik opštine Čukarica, Zoran Gajić, rekao je da se velika glumica pamti i po glasu i divnim romansama koje je pevala.

– Opština Čukarica na ovaj način želi da izrazi zahvalnost svojim poznatim sugrađanima koji su bili poštovani i rado viđani komšije i sugrađani, koji su bili i ostali ponos Čukarice. Ovo je samo prvi korak, budući da ćemo obeležiti još neka mesta gde su rođeni ili živeli Čukaričani koji su dali veliki doprinos srpskoj kulturi – istakao je Gajić.

Okupljeni građani naglasili su da je Olivera Marković bila odlična glumica, ali i divna komšinica, te je zbog toga zaslužila da joj se na ovakav način ukaže pažnja. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.