Naslovna » Izlasci » Sport » Prvi sajam japanskih borilačkih veština, 2. juna

Prvi sajam japanskih borilačkih veština, 2. juna

Japanska ambasada u Republici Srbiji i Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA), kancelarija za Balkan, organizovaće Prvi sajam japanskih borilačkih veština, 2. juna od 12.30. U velikoj sali Centra za sport i kulturu „Šumice“ (Ustanička 125), biće priređen ovaj događaj u okviru manifestacije Dani japanske kulture u Srbiji.

Na interaktivan način, biće predstavljene japanske borilačke veštine, kao autentična oblast japanske kulture. Pored atraktivnog programa i demonstracija karatea, aikidoa i kendoa, na sajmu japanskih borilačkih veština posetioci će moći da isprobaju ove veštine, kao i da se direktno raspitaju o samim veštinama i o uslovima treniranja.

Oko 80 članova iz četiri organizacije demonstriraće svoje veštine. Kendo savez Srbije, predstaviće veštinu japanskog mačevanja kendo, a demonstracije će se izvoditi kako bambusovim mačem, tako i pravim. Tendoryu aikido savez Srbije će prikazati aikido tehnike samoodbrane velikih i čistih pokreta, dok će Karate klub Japan kroz dinamične borbe predstaviti karate kao sport. Okinava karatedo asocijacija Srbije, predstaviće kate i razne metode jačanja tela i duha sa izvorišta ove veštine.

Japanske borilačke veštine, kao što su džudo, karate, aikido, kendo, još od ranih 50-ih godina prošlog veka, svojim fizičkim i filozofskim principima usavršavanja tela i duha, privlače veliku pažnju obožavalaca Japana širom sveta. Ni Srbija nije izuzetak.

Ambasada Japana i JICA već dugi niz godina podržavaju promociju japanskih borilačkih veština u Srbiji, kroz donacije opreme ili kroz volonterski program, tj. dovođenjem instruktora volontera iz Japana, koji svoje znanje i iskustvo dele sa građanima Srbije. (danubeogradu.rs)