Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Sava centar: Vek igranog filma u Srbiji
Collegium Musicum
Collegium Musicum

Sava centar: Vek igranog filma u Srbiji

U velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9), 12. maja od 20.00, biće obeležen vek igranog filma u Srbiji. Cena ulaznice je 500 dinara.

U želji da se na prigodan način obeleži vek igranog filma u Srbiji, naš poznati kompozitor, Zoran Simjanović, koji je dao trajan autorski pečat, naročito u filmskoj muzici, napisao je specijalnu kompoziciju za hor Collegium Musicum.

Radi se o sviti sastavljenoj od 15 delova, čiji svaki deo je tema iz jednog od njegovih kultnih filmova. Koncept koncerta – multimedijalnog događaja u Sava centru, jeste da muziku iz svakog filma najavi po jedan od naših kultnih glumaca koji su obeležili vek srpskog filma.

Izvođenje muzičkih tema pratiće posebno urađena video režija, kojom će se objediniti jedinstven umetnički koncept ovog događaja.

Hor Collegium Musicum, predvođen Darinkom Matić Marović i Draganom Jovanović, okončao je nedavno izuzetno uspešnu turneju po SAD, koju je krunisao nastupom u čuvenom Karnegi Holu. Kompozitor Zoran Simjanović i Collegium Musicum rade već duže vreme na ovoj partituri. (danubeogradu.rs)