Naslovna » Izlasci » Izložbe » Šri Činmoj – čovek koji je bio jači od slona i aviona

Šri Činmoj – čovek koji je bio jači od slona i aviona

Izložba sprava koje je koristio Šri Činmoj za demonstracije podizanja velikih težina biće otvorena u petak, 31. maja od 20.00, na platou ispred Ušće Shopping Centra.

Šri Činmoj bio je duhovni učitelj i filozof, a ono po čemu je najpoznatiji bila je njegova sposobnost da podigne težine od više hiljada kilograma. Među stvarima koje je podizao svojevremeno su se našli automobil, avion, pa čak i slon. Ova besplatna putujuća izložba već je obišla nekoliko velikih gradova (Njujork, Prag, London, Sofija, Rejkjavik, Budimpešta), i svuda je izazvala veliko interesovanje publike.

Uvodnu reč na otvaranju izložbe daće prof. dr Đorđe Stefanović, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, i autor brojnih dela o teoriji sporta. Počasni gosti biće i Petar Čelik, pionir bodi-bildinga na prostorima bivše Jugoslavije, i Rade Savić, aktuelni svetski šampion u pauer liftingu.

Postavka će biti praćena dokumentarnim filmom „Izazov nemogućem“ (Challenging Imposibility) koji prati ove podvige i sadrži komentare legendi svetskog sporta, podizanja tegova i bodi-bildinga – Bila Perla, Frenka Zejna, Dena Lurije, Karla Luisa i drugih.

Ulaz na izložbu i projekciju filma je slobodan, a postavka je otvorena do 8. juna. (danubeogradu.rs)