Naslovna » Izlasci » Sport » Trka uz Avalski toranj u nedelju

Trka uz Avalski toranj u nedelju

Trka uz toranj na Avali biće održana u nedelju, 26. maja od 12.00, najavila je Sportsko-humanitarna organizacija „Belgrade Road Runners“. Takmičari će se nadmetati u muškoj i ženskoj konkurenciji, a posebno će biti nagrađeni najuspešniji veterani.

Okupljanje i prijavljivanje takmičara počeće u 11.00 ispred Avalskog tornja, a zbog uskog stepeništa, takmičari će trčati jedan po jedan, na vreme.

Za takmičare, novinare i goste obezbeđen je autobuski prevoz. Autobus će biti postavljen ispred Starog dvora, polazak je zakazan za 10.15, a povratak po završetku takmičenja i dodele priznanja, oko 14.00.

Sportsko-humanitarna organizacija „Belgrade Road Runners“ tradicionalno organizuje više atraktivnih manifestacija. Većina tih manifestacija nastala je osamdesetih godina prošlog veka po ideji dugogodišnjeg urednika Studija B Đoka Viještice. Po ugledu na najveće svetske metropole, kao što je trka uz Empire State building, već 23 godine održava se manifestacija „Kule Beograda“. Reč je o atraktivnim trkama uz stepeništa najvećih poslovnih zgrada. Na trkama učestvuje više stotina takmičara, rekreativaca i atletičara, a od 2007. godine manifestacija ima međunarodni karakter.

Pokrovitelji manifestacije „Kule Beograda 2013“ su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i Atletski savez Beograda. (Beoinfo)