Naslovna » Turizam » Turistička ponuda tokom predstojećeg vikenda

Turistička ponuda tokom predstojećeg vikenda

Turistička organizacija Beograda i u ovoj turističkoj sezoni organizuje šetajuće razgledanje Zemuna i druge sadržaje.

Od nedelje, 12. maja, dvočasovna razgledanja u pratnji turističkog vodiča realizovaće se svake nedelje sa polascima ispred zgrade Pošte u Glavnoj ulici u Zemunu. Karte po ceni od 300 dinara mogu se kupiti u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj 5, gde se mogu dobiti i sve informacije o maršruti.

Turistička organizacija Beograda podseća da se nastupajući vikend može iskoristiti i za obilaske Dvorskog kompleksa na Dedinju, budući da će Dvor od 19. do 27. maja biti zatvoren za posete zbog priprema za sahranu na Oplencu.

Obilasci Kraljevskog i Belog dvora realizuju se u dva termina, od 10.30 i od 13.30, u pratnji profesionalnih turističkih vodiča, koji posetioce tokom dvočasovne šetnje Dvorskim kompleksom upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom. Cena ulaznica je 450 dinara i uključuje organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića.

Lastin otvoreni autobus do Avale polazi svake subote i nedelje sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića u 10.00, 13.00 i 16.00, dok je povratak planiran za 12.00, 15.00 i 18.00. Karte se mogu kupiti u informativnom centru Turističke organizacije Beograda, kao i u Lastinim turističkim agencijama u Balkanskoj 35-39, na Savskom trgu 1a. Cena karata za odrasle je 500, a za decu do 14 godina 300 dinara.

Razgledanja srpske prestonice pogledajte OVDE. (Beoinfo)