Naslovna » BG servis » Uskoro solarni paneli na bazenu „11. april“

Uskoro solarni paneli na bazenu „11. april“

Solarni paneli, koji su uspešno instalirani na sportske centre „Tašmajdan“ i „Olimp“, biće postavljeni i na bazenski kompleks SC „11. april“ na Novom Beogradu.

U toku je javna nabavka, posle čega se očekuje da tokom juna bude postavljeno oko 70 solarnih panela, najavila je direktorka tog centra Snežana Stiković.

Oni će, kako je naglasila, omogućiti zagrevanje sanitarne vode u čitavom kompleksu, kao i vode zatvorenog bazena, zbog čega će centar imati značajne finansijske uštede. Direktorka je podsetila da je zatvoreni bazen potpuno rekonstruisan i da je nedavno, posle 20 godina, ponovo pušten u rad. Ona je najavila otvaranje letnje sezone na otvorenom početkom juna.

– Otvoreni bazen počeće sa radom 7. juna, kada se raspuštaju beogradski osnovci. Cena karte od 250 dinara je ostala ista, kao i prethodnih godina, dok će radnim danima, posle 17.00, biti 150 dinara – precizirala je Stikovićeva.

Kada je reč o radnom vremenu, ona je istakla da je podnet zahtev nadležnima da se radno vreme pomeri do 20.00, jer se pokazala potreba za tim.

– Takođe, i tokom ovog raspusta u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu na bazenima „11. aprila“ biće organizovani besplatni rekreativni programi za sve beogradske osnovce. Većina programa je vezana za vodu. Biće organizovane škole plivanja i vaterpola, kao i popularni „Akvadrom“, gde mališani kroz zabavu na vodi kvalitetno provode slobodno vreme tokom raspusta – istakla je Snežana Stiković. (Beoinfo)

loading...