Naslovna » BG servis » Ada Ciganlija ponovo dobila „Plavu zastavu“

Ada Ciganlija ponovo dobila „Plavu zastavu“

Ada Ciganlija je zvanično drugu godinu zaredom dobila prestižno međunarodno priznanje „Plava zastava“ za kvalitet plaže Savskog jezera.

Ovim priznanjem, Srbija se opet našla na listi najlepših plaža sveta, kojih je ove godine 3.203. Informacija o dodeli priznanja zvanično je objavljena na sajtu Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine (Foundation for Environmental Education – FEE), koja svake godine dodeljuje nagrade plažama i marinama širom sveta.

– Velika nam je čast što smo drugu godinu zaredom dobili ovo prestižno priznanje. Ovim smo ispunili najviše standarde u pogledu kvaliteta plaže, vode u Savskom jezeru i celokupne infrastrukture na Adi Ciganliji – rekao je Aleksandar Stamenković, direktor JP „Ada Ciganlija“, i dodao da će preduzeće nastaviti ovim putem, kako bi se i narednih sezona „Plava zastava“ našla na Savskom jezeru.

Odluku o dodeli „Plave zastave“ doneo je Međunarodni žiri Fondacije na redovnom godišnjem zasedanju u Kopenhagenu, na kojem je, pored Ade Ciganlije, priznanje dodeljeno plažama i marinama severne zemljine hemisfere koje su podnele aplikaciju za dobijanje sertifikata.

„Plava zastava“ za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite životne sredine mora, reka, jezera i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje vodama i obalnim pojasom, a dobija se na korišćenje za jednu kupališnu sezonu. (Beoinfo)

loading...