Naslovna » Izlasci » Festivali » Afro festival 2013, do 21. do 23. juna

Afro festival 2013, do 21. do 23. juna

U Muzeju afričke umetnosti (Andre Nikolica 14), od 21. do 23. juna, biće organizovan Afro festival 2013.

Ove godine pripremljen je sadržajan i raznolik program koji ne samo da pokazuje dinamičnost različitih oblika afričke kreativnosti u svetu danas već i zainteresovanost, u nekim slučajevima i strastvenu posvećenost, za afričku kulturu kod nas.

Tokom tri dana posetioci će biti u prilici da vide umetničku instalaciju AAA koja je privukla posebnu pažnju publike, da čuju javna vođenja prve generacije studenata koji su prošli praksu u muzeju, da učestvuju u dečijim radionicama i mankala turniru, da uživaju u autentičnom zvuku Pape Hišišija iz Namibije, da kupe poneki predmet iz svih krajeva Afrike, na kraju: da u okviru Durbara – dana prijateljstva, muzike i plesa, u bašti Muzeja uživaju u specijalitetima iz Afrike, druže se, stvaraju umetnička dela i zaigraju mankalu.

U okviru programa „Predstavljamo Namibiju“, biće izloženi predmeti tradicionalne proizvodnje ove udaljene južnoafričke zemlje, među kojima nakit, korparstvo, torbe, tkanine i tapiserije. Od saradnika i gostiju Muzeja moći će iz prve ruke da se dobiju informacije o istoriji Namibije, stanovništvu i etničkim zajednicama Bušmana i Himba, kao i o kulturi, savremenom načinu života i neobičnom i zadivljujućem prirodnom okruženju.

Poslednjeg dana od 10.00 do 18.00 biće održan i Afrički bazar. (danubeogradu.rs)

loading...