Naslovna » BG servis » BusPlus: Vremenske karte od 24. juna
BusPlus - vremenska karta
BusPlus - vremenska karta

BusPlus: Vremenske karte od 24. juna

Vremenska karta BusPlus, koju će putnici javnog gradskog prevoza moći da koriste od ponedeljka 24. juna, osmišljena je kao nova opcija na aparatu za očitavanje kartica, pri čemu se koriste postojeće nepersonalizovane plastične i papirne kartice.

Cena vremenske karte u trajanju od 75 minuta iznosiće 100 dinara.

Opcija vremenske karte postoji na uređajima za očitavanje kartica u vozilima koji saobraćaju na gradskim linijama.

Potrebno je da putnici pripreme svoje nepersonalizovane kartice pre ulaska u vozilo u kome će odabrati vremensku kartu. Odabirom ikonice u obliku analognog sata na ekranu automata za očitavanje, otvara se meni u kome putnik treba da odabere vremensku kartu od 75 minuta u iznosu od 100 dinara, i prisloni svoju nepersonalizovanu plastičnu ili papirnu karticu. Od tog trenutka nastupa važenje vremenske karte.

Ono se računa od prvog očitavanja u vozilu, kada se sa kartice umanjuje iznos od 100 dinara, i na ekranu uređaja ispisuje vreme važenja karte kao i iznos preostalog kredita na kartici.

Pri svakoj promeni vozila obavezno je ponovno očitavanje radi potvrde presedanja, što znači da putnik treba samo da prisloni svoju nepersonalizovanu karticu ekranu uređaja. Ukoliko putnik prilikom presedanja ponovo odabere ikonicu za kupovinu vremenske karte i prisloni karticu, ekran uređaja će prikazati obaveštenje na crvenoj pozadini da putnik već poseduje aktivnu vremensku kartu.

Putnik može u svakom trenutku da proveri do kada mu važi vremenska karta prislanjanjem kartice na ekran uređaja za očitavanje, koji na narandžastoj pozadini ispisuje vreme važenja odabrane vremenske karte i iznos preostalog kredita na kartici.

Poslednje očitavanje potrebno je obaviti do 75. minuta, posle čega putnik može da se vozi u tom vozilu sve dok ne stigne na odredište.

Ako putnik pri ulasku u vozilo ne izvrši odabir vremenske karte na način koji je objašnjen, već karticu samo prisloni na aparat kao što je to činio i do sada, sa kartice će biti umanjen iznos karte za jednu vožnju od 72 dinara. (danubeogradu.rs)

Napomena: Portal „Dan u Beogradu“ samo prenosi saopštenja koja dobija od BusPlus-a. „Dan u Beogradu“ nema nikakve (poslovne) kontakte sa Bus Plus-om (tj. firmom koja upravlja sistemom) niti sa administacijom Beograda, ni sa GSP-om, ni sa bilo kojom strankom, ni sa bilo kojom nevladinom organizacijom… 🙂 Ukoliko ste ogorčeni ili imate neprijatno BusPlus-iskustvo pišite mail na info@busplus.rs ili ih pozovite na 7155-155.