Naslovna » Izlasci » Film » Ciklus francuskih ljubavnih filmova „Amour Toujours“
Volim da gledam devojke
Volim da gledam devojke

Ciklus francuskih ljubavnih filmova „Amour Toujours“

Od 21. do 23. juna u Domu omladine Beograda i bioskopu „Fontana“ biće organizovan ciklus francuskih ljubavnih filmova „Amour Toujours“. Cena ulaznice: 150 dinara.

U saradnji sa sa Francuskim institutom u dve bioskopske sale biće prikazano pet ljubavnih filmova koji pokazuju svu tematsku i žanrovsku raznolikost ove velike kinematografije, od krimića pa do melodrame, od urnebesne komedije do socijalnog angažmana. Gledaoci će imati priliku premijerno da vide najinteresantnija francuska ostvarenja nastala u poslednjih nekoliko godina.

Reviju će otvoriti film Nikole Kiša „Šansa mog života“. (danubeogradu.rs)

PROGRAM

Petak, 21. jun (19.00) – DOB
Petak, 21. jun (21.00) – Fontana
Šansa mog života
Režija: Nikola Kiš
Igraju: Fransoa-Gzavije Demezon, Viržini Efira, Armel Dač
Žilijen Monije ima ozbiljan problem. Uprkos tome što je briljantan bračni savetnik, on ne uspeva da zadrži nijednu ženu u svom životu duže od dve nedelje. Razlog tome je što Žilijen donosi nesreću, već od rane mladosti, svim ženama koje se zaljube u njega. I to ne malu nesreću, već onu zbog koje završite u bolnici nekoliko puta nedeljno, zbog koje izgubite posao ili zbog koje vas napuste vaši bližnji. Žoana Sorini će to veoma brzo naučiti odmah po upoznavanju.

Subota, 22. jun (19.00) – DOB
Nedelja, 23. jun (19.00) – Fontana
Druga
Režija: Patrik Mario
Igraju: Dominik Blan, Kristel Tial, Piter Bonke
An-Mari je odlučila da se rastane od Aleksa. On hoće pravi porodični život, ona da zadrži svoju slobodu. Oni se rastaju bez svađe i nastavljaju da se viđaju. Ipak, kada An-Mari sazna da Aleks ima novu ljubavnicu, postaje luda od ljubomore. Ona ulazi u neobičan svet pun pretnji i naznaka… Adaptacija romana „Okupacija“ Ani Erno.

Subota, 22. jun (21.00) – DOB
Nedelja, 23. jun (21.00) – Fontana
Volim da gledam devojke
Režija: Frederik Luf
Igraju: Pjer Nine, Odre Bastijen, Lu de Laaž
Uoči 10. maja 1981, upoznaju se osamnaestogodišnji Primo i Gabrijela. Ona dolazi iz bogate pariske porodice, on je dete trgovaca iz provincije. Omađijan šarmom Gabrijele i devojaka koje je okružuju, Primo se pretvara. Izmišlja novi pedigre, puno laže i nadoknađuje prazninu u svojim džepovima maštovitim izgovorima.

Subota, 22. jun (19.00) – Fontana
Nedelja, 23. jun (19.00) – DOB
Nerazdvojni
Režija: Kristin Dori
Igraju: Gijom Depardje, Mari Vijal, Servan Dikor
Boris i Sandra se upoznaju i duboko zaljubljuju. Njihova strast im pomaže da se bore protiv najgoreg neprijatelja njihove ljubavi, koji nosi ime zavisnost: Borisova zavisnost od droge i Sandrina od Borisa. Vezani, spojeni jedno za drugo, uzdrmani ali živi, pokušaće da se izbore sa svojim problemima. U tom procesu, oboje će u sebi pronaći snagu za koju nisu znali da postoji.

Subota, 22. jun (21.00) – Fontana
Nedelja, 23. jun (21.00) – DOB
Život od ljubavi i vode
Režija: Izabel Čajka
Igraju: Pio Marme, Anais Demustije, Loran Poatreno
Dvadesettrogodišnja Žili Bataj, visokog obrazovanja, ne želi više da radi beznačajne poslove. Baca se u potragu za pravom karijerom. Uoči jednog od razgovora za posao, upoznaje Bena, koji živi od danas do sutra i od sitnih prevara. On joj predlaže da zajedno provedu leto na jugu Francuske. Nakon prvog odbijanja, Žili, u naletu avanturizma, prihvata njegov poziv…