Naslovna » BG svaštara » Promocije » Dejan Petrović u Beogradu: Kako biti prvi na Google-u?

Dejan Petrović u Beogradu: Kako biti prvi na Google-u?

Globalni inovator u oblasti optimizacije internet pretrage, Dejan Petrović, gost je Beograda.

Osnivač kompanije Brisbane Digital, jedne od najuspešnijih SEO/SEM kompanija u Australiji i jedne od vodećih u svetu, koja je svoje predstavništvo otvorila i u Srbiji, održao je prezentaciju za predstavnike medija o najnovijim tendencijama u ovoj oblasti.

U današnje vreme kada se najveći broj informacija na internetu traži preko Google-a, pozicija Web stranica kompanije među rezultatima Google pretrage je od ključne važnosti za uspeh i rast njenog biznisa. Jer, ako neki sajt nije prepoznat i visokorangiran na Google-u, on kao i da ne postoji!

Dejan Petrović je razvio jedinstvenu metodologiju odabira ključnih reči, koja Web stranice visoko pozicionirana Google-u. Za svoj rad dobio je i brojne nagrade: nagradu za Marketinšku lzuzetnost 2012. godine u Australiji, dobio je za svoju „Metodologiju potencijala fraza“, koja je pretočena u poseban softver, a takođe je proglašen je za mladog preduzetnika godine.

O značaju visoke pozicioniranosti na Google-u, tom prilikom je rekao:
– 90 % prometa za određenu ključnu reč ide na prvu stranicu Google pretrage, a 36 % od ukupnog prometa zauzima prvi rezultat na Google stranici. SEO je važan deo marketing miksa, koji povezuje sve ostale njegove delove i maksimizira njihov pojedinačni efekat. SEO stručnjaci Brisbane Digitala mere Google, osluškuju njegove promene i u skladu sa tim optimizujemo sajtove za pretragu.

Koliko je važno biti vidljiv na Google-u?
– Od izuzetne je važnosti da budete vidljivi na Google-u. Mi smo to testirali na slučaju naše vlastite kompanije. Počeli smo kao mala kompanija, od 5-6 zaposlenih. Koristeći SEO metode, visoko smo se pozicionirali na Google-u i svi su verovali da smo velika kompanija. Tako su počeli da stižu veliki poslovi, klijenti kojima smo uvećavali vrednost njihovog biznisa pomerajući ih na skali Google pretarge. Što ste više pozicionirani na Google-u, ne samo da povećavate broj poseta na vašem sajtu, već jačate i vaš brand image i reputaciju. Imali smo u našoj praksi slučaj da je kompanija zaradila 1,2 miliona dolara jer se pomerila samo za 1 poziciju na Google-u! Onaj koga je Google odabrao da bude broj 1, taj je bitan.

SEO u Srbiji?
– Budućnost SEO-a u Srbiji je kombinovan od taktičkog i strateškog pristupa. Čini mi se da je u Srbiji SEO i dalje na nivou taktike, a da bi smo pobedili na tržištu potrebno je mnogo više od toga. Potreban je balans između strategije i taktike. Vidim Srbiju kao plodno tlo za razvoj poslovanja na internetu i želim da budem prvi koji će pomoći velikim firmama u Srbiji da se dobro plasiraju na Google-u. Sad je vreme za to, jer ako sada krenu sa agresivnim pozicioniranjem, za tri godine ih više niko neće stići. Formula uspeha na internetu je krenuti rano, raditi agresivno i bez prestanka, a u Srbiji je sada šansa za to.

Brisbane Digital u Srbiji?
– Kompanija Brisbane Digital u Srbiji posluje od 2012. godine gde nudi usluge kreiranje strategije optimizacije, Search Engine Optimization (SEO), Search Engine Marketing (SEM), Web design, optimizaciju konverzija (pretvaranje što većeg broja poseta nekoj stranici u kupovinu) i druge, a sve u cilju pozicioniranja kompanije u sam vrh Google pretrage. Servisiramo više od 200 klijenata kojima pomažemo da ostanu na prvoj stranici Google-a!

Kakvi su Brisbane Digital alati?
– Osnove optimizacije na internetu su vrlo jednostavne. Čak i Google ima na svom sajtu PDF koji svako može sam da pročita i uradi optimizaciju svog sajta. Međutim, tu dolazi do izražaja razlika između strategije i taktike koju svi imaju i svi mogu da nauče. To je razlika između nas i nekih drugih kompanija. Mi imamo više strateški pristup u radu od taktičkog.

Besplatan savet za kompanije u Srbiji…
– Posebna pogodnost kompanije Brisbane digital za klijente u Srbiji je ta što besplatnu analizu svog Web sajta mogu dobiti svi. Jednostavnom posetom na sajt brisbanedigital.rs i ukucavanjem naziva vašeg sajta i ključnih reči za pretragu, možete dobiti savete od vrhunskog tima SEO, SEM stručnjaka Brisbane digital-a i besplatno testirati kvalitet vašeg sajta.

Na kraju prezentacije, Dejan je zasmejao prisutne i jednim vicem iz SEO sveta: Gde najbolje sakriti leš, a da vas ne pronađu? Na drugoj strani Google-a. (danubeogradu.rs)

loading...