Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Mini letnja scena 2013

DOB: Mini letnja scena 2013

Od ovog vikenda Dom omladine Beograda pokreće novi program Mini letnja scena.

Svakog petka, sa izuzetkom prvog koncerta koji će biti održan danas, 22. juna, po povratku sa beogradskih kupališta ili sa posla, a pre vikend provoda, na Platou Milana Mladenovića biće organizovani koncerti.

Od 20.00 do 21.00 gostovaće neki od „najnovijih“ domaćih muzičara, mladi i talentovani izvođači različitih muzičkih pravaca, ali i oni nešto stariji „omladinci“ sa novim i uzbudljivim idejama.

Novi, brzi, spori, čudni, bučni, tihi, otkačeni i pre svega neočekivani izvođači imaće priliku da pokažu šta umeju pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Prvi nastup na novoj mini sceni Doma omladine, 22. juna od 20.00, imaće mlada ekipa bitboksera i MS-jeva – Radioaktiv. Naziv ove grupe i organizacije je nastao iz prvobitnog imena Radioaktiv Break Zone (RBZ), koji je bio skup B-boyeva, uglavnom sačinjen od nekoliko osnovaca koji su se bavili isključivo brejk densom i crtanjem grafita…

Kako je vreme odmicalo, njihovo znanje se proširilo i na druge grane hip-hop kulture, tako da je element MC-inga prevagnuo i postao najučestalija aktivnost članova ove ekipe. Danas je to osnovna ali ne i jedina aktivnost kojom se bave – pored snimanja pesama, performansa freestyle veština, ova skupina se takođe bavi organizacijom raznih vrsta događaja, manifestacija, takmičenja, sve u cilju promocije, afirmacije i podrške razvoja hip hop kulture.

Sledeći izvođači koji nastupaju na Platou Milana Mladenovića, u petak 28. juna od 20.00, su Jimi Triple-B’s 666 – beogradski bluz bend najmlađe generacije, pravi podmladak i osveženje za ljubitelje ovog muzičkog pravca.

Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada.Za dž

Pozvani su đaci i studenti koji raspust provode u Beogradu, ali i ostali sugrađani i gosti glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje u sveže letnje predvečerje i uzbudljiv početak vikenda. Naravno, sve je za dž! (danubeogradu.rs)