Naslovna » Izlasci » Festivali » Ethno Fusion Fest 2013, od 19. do 23. juna

Ethno Fusion Fest 2013, od 19. do 23. juna

Četvrti beogradski Ethno Fusion Fest biće održan u bašti beogradske sinagoge, od 19. do 23. juna.

Kao i prethodnih godina festival se održava u prelepom ambijentu bašte jedine sinagoge u Beogradu, u centru grada (Maršala Birjuzova 19). Muzičari različitih nacija, kultura i porekla ali svi jednako privrženi, autentični u svojoj umetnosti, predstaviće se beogradskoj publici.

Festival otvara grupa Grubb koja će izvesti uzbudljiv i dirljiv spektakl pun energije, koji su stvorili mladi Romi (između 14 i 20 godina) u saradnji sa umetnicima iz nekoliko zemalja. Koristeći romsku muziku i ples ovi mladi izvođači predstaviće nesvakidašnji muzičko-pozorišni spektakl. Hip hop i romska muzika prepliću se kroz priču čije su teme ljubav, prijateljstvo i svakodnevna borba protiv siromaštva i predrasuda.

Nastupiće i Alberto Lopez i flamenko bend, Jerusalem duet, Edward Powell Trio, Shira Utfila, Kitka & Svetlana Spajić i Kal.

Muzička drama „Persijska crna“ biće izvedena u okviru Ethno Fusion Festivala. „Avanture kralja Behrama“ ili „Sedam princeza“, nazvano „savršenstvom orijenta“, glavna je inspiracija za ovu predstavu. Autorka Violeta Mitrović Goldman dočaraće zvezdano pustinjsko nebo, lepotice u haremu, persijsku muziku, ples – i naravno, tajnu!

U slučaju lošeg vremena koncerti će biti održani u sali Jevrejske opštine.

Cena pojedinačne karte je 500 dinara, a komplet karata 1.200 dinara. (danubeogradu.rs)

PROGRAM
Sreda, 19. jun (20.30)
Grubb
Alberto Lopez i flamenko bend

Četvrtak, 20. jun (20.30)
Jerusalem duet
Edward Powell Trio

Petak, 21. jun (18.30) – sala Jevrejske opštine (Kralja Petra 71a)
Persijska crna, predstava

Subota, 22. jun (21.30)
Shira Utfila

Nedelja, 23. jun (20.30)
Kitka & Svetlana Spajić
Kal

Uređuje: Nada Mandić