Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Guarnerius: Muzičke poslastice za kraj juna

Guarnerius: Muzičke poslastice za kraj juna

U Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije Guarnerius (Džordža Vašingtona 12) prave muzičke poslastice pripremljene su za kraj juna. Nastupiće Nemanja Stanković i Ana Jovanović.

U sredu, 26. juna od 20.00, violončelista Nemanja Stanković sviraće sa Majom Mihić (klavir). Biografija mladog muzičara je ispunjena velikim nagradama na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i izuzetno zapaženim koncertim nastupima, a 2007. godine je proglašen za najperspektivnijeg mladog umetnika Srbije.

Za premijerni susret sa publikom Guarneriusa, Nemanja je odabrao komade Pola Hindemita, a ovaj koncert će biti i Stankovićev završni ispit na doktorskim studijama FMU-a.

U subotu, 29. juna od 20.00, mecosopran Ana Jovanović na sceni će biti sa Tatjanom Drobni (klavir). Istaknuta umetnica nastupa širom Evrope u poznatim koncertnim salama, učestvovala je na prestižnim festivalima, sarađivala sa velikim orkestrima i poznatim dirigentima. Pored izvođačke karijere, Ana Jovanović je jednako uspešna i kao pedagog, a trenutno je angažovana kao profesor solo pevanja u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović“, kao i na Akademiji lepih umetnosti.

Program: Brahms, Fauré, De Falla. (danubeogradu.rs)