Naslovna » Izlasci » Film » Komedija „Živela Francuska!“ u bioskopima
Živela Francuska!

Komedija „Živela Francuska!“ u bioskopima

U bioskopima se prikazuje komedija „Živela Francuska!“ (Vive la France!) reditelja i scenariste Michaëla Youna.

Uloge tumače José Garcia, Isabelle Funaro i Michaël Youn.

U početku, Bog je stvorio zemlju najlepšu od svih. Napunio ju je svim čudima i lepotama ovog sveta i nazvao je Francuska. Kako bi je stavio u ravnopravan položaj sa drugim zemljama, odlučio je da je naseli ljudima… Francuzima.

Muzafar i Feruz su pastiri u malenoj zemlji Tabulistan smeštenoj u središnjoj Aziji – za koju niko ne zna da uopšte i postoji. Kako bi svoju zemlju učinio poznatom na međunarodnoj sceni, predsednikov sin odlučuje da pokrene tabulijsko terorističko „oglašavanje“ i poverava ga dvojici pastira. Mislija njihovog života postaje uništenje Ajfelovog tornja! Da bi došli do svog cilja, oni moraju da pređu najstrašnije neprijateljsko okruženje: Francusku!

Francusku, punu korzikanskih nacionalista, prerevnosne policije, nepoštenih taksista, nasilnih navijača, prgavih službenika, vladinih i medicinskih grešaka… Srećom, oni zadivljuju Marian, mladu novinarku, koja ih sažaljeva, jer misli da su azilanti, pa im otkriva drugo lice Francuske… gostoljubivo, lepo i velikodušno, zemlju gde je tako lepo živeti. Vive la France! (danubeogradu.rs)