Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Sport » Mozzart Fjučers 2013 – nova sezona turnira

Mozzart Fjučers 2013 – nova sezona turnira

Na Olimpu je svečano otvoren novi teniski turnir Mozzart Fjučers 2013. koji će trajati u periodu od 8. do 16. juna.

Mozzart Fjučers je tradicionalni turnir na kome će i ove godine nastupiti talentovani igrači iz celog sveta, a po rangu učesnika ovogodišnji turnir biće jedan od najjačih do sada održanih Mozzart Fjučers turnira. Goca Tržan i Ajs Nigrutin, na otvaranju šaljivo su najavili svoj revijalni teniski okršaj uoči finalnog meča na Mozzart Openu.

Goca Tržan je ovom prilikom izjavila: „Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da kao gost učestvujem na Mozzart Fjučers turniru na kojem mladi i talentovani igrači imaju priliku da se dokažu. Nestrpljivo čekam revijalni meč sa Ajs Nigrutinom i sigurna sam da ću ja odneti pobedu jer mi je selektor Obradović još pre deset godina rekao da sam veoma talentovana za tenis“. S druge strane mreže Ajs Nigrutin je ubeđen u pobedu jer trenira „višečasovno svakodnevno“.

Egzibicioni meč je zakazan za nedelju, 16. juna, kada će na teniskim terenima Olimpa Goca i Ajs odmeriti snage.

Tradicionalni serijal fjučers turnira u Srbiji za 2013. godinu počinje 8. juna takmičenjem u TK „Olimp“ gde će se naredne nedelje održati međunarodni Mozzart Open, prvi od 14 muških fjučers turnira u Srbiji ovog leta sa nagradnim fondom od 10.000 dolara.

Nastupiće igrači iz više od 50 zemalja sa svih kontinenata. Prvi nosilac je 345 na ATP listi, a osmi 536. Na glavnom turniru je osam igrača iz Srbije od kojih su četvorica nosioci. (danubeogradu.rs)

loading...