Naslovna » Izlasci » Sport » Mozzart Fjučers 2013 – nova sezona turnira

Mozzart Fjučers 2013 – nova sezona turnira

Na Olimpu je svečano otvoren novi teniski turnir Mozzart Fjučers 2013. koji će trajati u periodu od 8. do 16. juna.

Mozzart Fjučers je tradicionalni turnir na kome će i ove godine nastupiti talentovani igrači iz celog sveta, a po rangu učesnika ovogodišnji turnir biće jedan od najjačih do sada održanih Mozzart Fjučers turnira. Goca Tržan i Ajs Nigrutin, na otvaranju šaljivo su najavili svoj revijalni teniski okršaj uoči finalnog meča na Mozzart Openu.

Na konferenciji za medije povodom otvaranja turnira, prisutnima se obratio Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije i direktor turnira koji je tom prilikom izjavio:
„Zadovoljstvo mi je da najavim još jedan veoma uspešan turnir u našoj zemlji koji će biti od velikog značaja za sve naše igrače ali i za one koji dolaze iz inostranstva“.

Goca Tržan je ovom prilikom izjavila: „Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da kao gost učestvujem na Mozzart Fjučers turniru na kojem mladi i talentovani igrači imaju priliku da se dokažu. Nestrpljivo čekam revijalni meč sa Ajs Nigrutinom i sigurna sam da ću ja odneti pobedu jer mi je selektor Obradović još pre deset godina rekao da sam veoma talentovana za tenis“. S druge strane mreže Ajs Nigrutin je ubeđen u pobedu jer trenira „višečasovno svakodnevno“.

Egzibicioni meč je zakazan za nedelju, 16. juna, kada će na teniskim terenima Olimpa Goca i Ajs odmeriti snage.

Tradicionalni serijal fjučers turnira u Srbiji za 2013. godinu počinje 8. juna takmičenjem u TK „Olimp“ gde će se naredne nedelje održati međunarodni Mozzart Open, prvi od 14 muških fjučers turnira u Srbiji ovog leta sa nagradnim fondom od 10.000 dolara.

Nastupiće igrači iz više od 50 zemalja sa svih kontinenata. Prvi nosilac je 345 na ATP listi, a osmi 536. Na glavnom turniru je osam igrača iz Srbije od kojih su četvorica nosioci. (danubeogradu.rs)